חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

עוגת אגוזי לוז פיאמונטה

כמות: תבנית בקוטר 24 ס"מ

החומרים:

50 גרם + 200 גרם אגוזי לוז קלויים היטב

200 גרם סוכר

4 חלמונים

4 חלבונים

קורט מלח

50 גרם סירופ סוכר קר

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות. משמנים בחמאה תבנית בקוטר 24.
  2. מכניסים 200 גרם אגוזי לוז לקערת התרמומיקס וקוצצים דק 3 שניות/ מהירות 8, מעבירים את אגוזי הלוז לקערה נפרדת ושומרים בצד.
  3. מכניסים לקערת התרמומיקס 50 גרם אגוזי לוז וקוצצים גס 4 שניות/ מהירות 6, מעבירים את אגוזי הלוז לקערה נפרדת ושמרים בצד.
  4. מכניסים לקערת התרמומיקס חלמונים וסוכר, מניחים את המטרפה במקומה על להב התרמומיקס ומקציפים 2 דקות/ מהירות 3.
  5. מוציאים את המטרפה ומוסיפים 100 גרם מאגוזי הלוז הקצוצים דק ומערבבים 5 שניות/ מהירות 3. מוסיפים עוד 100 גרם אגוזי לוז דק ומערבבים 5 שניות/ מהירות 3. מעבירים את תערובת החלמונים והאגוזים לקערת גדולה ושוטפים היטב את קערת ומטרפת התרמומיקס
  6. מניחים את הקערה במקומה, מניחים את המטרפה במקומה על להב התרמומיקס, מכניסים לקערת התרמומיקס חלבונים וקורט מלח ומקציפים 2 דקות/ מהירות 3.
  7. מקפלים מחצית מכמות הקצף אל תערובת האגוזים לתערובת אוורירית, מוסיפים את מחצית הקצף שנותרה ומקפלים לבלילה אחידה.
  8. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 35-40 דקות בתנור.
  9. מוציאים את העוגה מהתנור, מספיגים בסירופ הסוכר הקר ומפזרים מעל 50 גרם אגוזי לוז קצוצים גס.
  10. מצננים היטב לפני ההגשה. מומלץ להגיש כיומיים לאחר ההכנה.

FEINTIP

מומלץ לקלות בתנור את אגוזי הלוז בחום של 150 מעלות למשך 20-30 דקות.

מתכונים נוספים