החומרים לתחתית:
170 גרם (20-22 יחידות ביסקוויט) עוגיות פתי-בר
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
חומרים למלית:
750 גרם גבינה לבנה 9%, רצוי מסוננת לילה בבד חיתול
180 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) סוכר
1 כפית תמצית וניל טהורה
6 ביצים
חומרים לציפוי:
40 גרם (4 כפות) סוכר
400 גרם (2 גביעים) שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
מכינים את תחתית העוגה
- משמנים היטב את התבנית.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את החמאה, הסוכר וממיסים 3 דקות/ 50 מעלות/ מהירות 2.
- מוסיפים את הפתי בר ומרסקים 10 שניות/ מהירות 9. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים היטב.
- מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
מכינים את המלית:
- מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס. מכניסים לקערה את הגבינה, הסוכר, תמצית הווניל ומקציפים 40 שניות/ מהירות 4.
- מפעילים את התרמומיקס 1 דקה/ מהירות 3 ומוסיפים את הביצים בהדרגה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור 40-45 דקות עד שהעוגה מתייצבת, תופחת מעט בשוליים, אך עדיין רכה במרכזה ונראת לא אפויה מספיק.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים במשך 15 דקות.
מכינים את הציפוי:
- שוטפים ומנגבים היטב את קערת התרמומיקס.
- מכניסים לקערה את הסוכר וטוחנים 5 שניות/ מהירות 10.
- מוסיפים את השמנת חמוצה ומערבבים 10 שניות/ מהירות 4. מורידים מדפנות הקערה את השמנת בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב ומערבבים 10 שניות/ מהירות 4.
מכינים את העוגה:
- מניחים את המלית במרכז העוגה ומצפים את העוגה בעדינות בעזרת כף, מהשוליים כלפי המרכז.
- מחזירים את העוגה לאפייה בתנור ואופים 8 דקות נוספות.
- מוציאים את העוגה מהתנור. מצננים ומעבירים למקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה.
FEINTIP
הכי טוב שתכינו את העוגה יום לפני ההגשה, כך העוגה תתייצב וכשתפרסו אותה הפרוסות יחתכו יפה. עטרו את העוגה עם תערובת פירות יער טריים או תותים. זהו מראה שתמיד מעורר את חושי הטעם.
שימו לב ! אם לא חיסלו את כל העוגה, העוגה נשמרת במקרר עד 3 ימים.