חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

עוגת גזר

כמות: תבנית אינגליש קייק

החומרים:

200 גרם (4 גזרים קטנים) גזר קלוף וחתוך לקטעים של 3 ס"מ

2 ביצים

200 גרם (1 כוס) סוכר

125 גרם (¾ כוס) שמן קנולה

150 גרם (1כוס + 1 כף) קמח

קורט אבקת אפייה

קורט סודה לשתייה

40 גרם צימוקים

50 גרם שברי פקאן

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 165 מעלות.
  2. משמנים תבנית אינגליש קייק.
  3. מכניסים לקערת התרמומיקס את הגזרים וקוצצים 7 שניות/ מהירות 5. מעבירים לקערה ומניחים בצד  עד לשימוש.
  4. מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס. מוסיפים את הביצים, הסוכר ומקציפים 3 דקות/ מהירות 4. לקראת סוף ההקצפה מזלפים פנימה את השמן באיטיות.
  5. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הצימוקים, הפקאן ומערבבים 20 שניות/ מהירות 3.
  6. מוסיפים את הגזר ומערבבים 10 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2.
  7. יוצקים את התערובת לתבנית, מכניסים לתנור ואופים 30-40 דקות עד שהעוגה משחימה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי. מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים, פורסים ומגישים .

FEINTIP

יש לכם בבית בננות שהפכו לקצת מושי? הכינו עוגת בננה ותמרים;

החליפו את הגזר ב -3 בננות בשלות ואת הצימוקים ואגוזי הפקאן בכ- 10 תמרים מגולענים וקצוצים ( 10 שניות/ מהירות 5), מניחים בקערה בצד ומוסיפים בשלב 5.

מתכונים נוספים