חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

עוגת גזר בזיגוג יוגורט

כמות: תבנית בקוטר 26 ס"מ

החומרים לעוגה:

300 גרם קמח מלא ללא גלוטן
1 כפית מלח
½ כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון טחון
300 גרם גזר קלוף וחתוך לקטעים של 4 ס"מ
3 ביצים בטמפרטורת החדר
350 גרם סוכר
200 גרם חמאה מומסת
10 גרם תמצית וניל

החומרים לזיגוג :

100 גרם יוגורט
15 גרם מיץ לימון
70 גרם סוכר

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות. משמנים ומקמחים קלות תבנית אפיה בקוטר 26 ס”מ.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס קמח, מלח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקינמון ומערבבים 20 שניות/ מהירות 4. מעבירים את התערובת לקערת ערבוב גדולה. מניחים את קערת התרמומיקס במקומה.
  3. מכניסים לקערת התרמומיקס גזר וקוצצים 7 שניות/ מהירות 5. מעבירים את הגזר הקצוץ לקערת הערבוב עם תערובת הקמח. שוטפים את קערת התרמומיקס ומחזירים אותה למקומה.
  4. מכניסים לקערת התרמומיקס ביצים וסוכר, מניחים את המטרפה במקומה ומקציפים 3 דקות/ מהירות 3, בדקה האחרונה של פעולת התרמומיקס מזליפים לקערה דרך חור המכסה חמאה מומסת ותמצית וניל. מוסיפים בלילת הביצים לקערת הערבוב ומקפלים עד לקבלת בלילה אחידה.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה, מעבירים את תבנית האפייה לתנור ואופים במשך 50 דקות.
  6. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לטמפרטורת חדר.
  7. להכנת הזיגוג מכניסים לקערת התרמומיקס סוכר וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10, מוסיפים יוגורט ולימון ומערבבים 10 שניות/ מהירות 5. יוצקים את הזיגוג מעל לעוגה.
  8. שומרים את העוגה במקרר עד להגשה.

מתכונים נוספים