החומרים:
החומרים לקלתית:
15 גרם כוסמת יבשה
30 גרם פולי קקאו גרוסים
50 גרם אגוזי מלך
30 גרם שקדים טבעיים
20 גרם שבבי קוקוס
4 תמרי מג’הול מגולענים
½ כפית תמצית וניל
החומרים למלית:
300 גרם אגוזי קשיו טבעיים
120 גרם חלב שקדים
230 גרם חלב קוקוס
מיץ מלימון אחד
2 תמרי מג’הול מגולענים
20 גרם שומן קוקוס
ובנוסף:
200 גרם פירות העונה חתוכים לפרוסות בעובי חצי ס"מ (אננס, תות שדה, שזיף, משמש ועוד)
אופן הכנת הקלתית:
- משמנים קלות תבנית פאי בקוטר 25 ס”מ.
- מכניסים לקערת התרמומיקס כוסמת ופולי קקאו וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10.
- מוסיפים את יתר חומרי הקלתית ומערבבים 5 שניות/ מהירות 8.
- מעבירים את העיסה לתבנית ומהדקים באצבעות לשכבה אחידה שמכסה את התחתית ודפנות התבנית.
אופן הכנת המלית:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל חומרי המלית וטוחנים 1 דקה/ מהירות 10.
- דוחפים בעזרת המרית את הקרם מדפנות הקערה לכיוון הלהב וטוחנים 30 שניות/ מהירות 10.
- יוצקים את המלית על הקלתית ומכניסים למקרר למשך 6 שעות עד שהמלית מתייצבת.
- מוציאים את הפאי מהמקרר, מסדרים מעל את הפירות הטריים ומגישים.