החומרים:
200 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
6 ביצים
400 גרם ( 2 כוסות) סוכר
350 גרם ( ½2 כוסות) קמח
12 גרם (2 כפות) אבקת קקאו
10 גרם (½2 כפיות) אבקת אפייה
480 גרם (2 כוסות) מים
חומרים לציפוי העוגה:
150 גרם שוקולד מריר איכותי
150 גרם שמנת מתוקה
סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:
מכינים את העוגה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
- משמנים את תבנית האפייה.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את השוקולד וקוצצים 10 שניות/ מהירות 10.
- מוסיפים את החמאה וממיסים 5 דקות/ 70 מעלות/ מהירות 2.
- מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס. מוסיפים את הביצים, הסוכר ומקציפים 5 דקות/ מהירות 4.
- מוסיפים את יתרת החומרים, למעט המים, ומערבבים 1 דקה/ מהירות 2. מורידים מדפנות הקערה את הבלילה בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב ומערבבים 1 דקה/ מהירות 2. תוך כדי ערבוב מזלפים את המים באיטיות לבלילה. מורידים מדפנות הקערה את הבלילה בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב ומערבבים 10 שניות/ מהירות 2.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור כ-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש. מצננים את העוגה.
מכינים את ציפוי העוגה:
- שוטפים ומייבשים היטב את קערת התרמומיקס.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את השוקולד וקוצצים 10 שניות/ מהירות 10.
- מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים 2 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 2. מורידים מדפנות הקערה את השוקולד בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב ומבשלים 2 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 2.
מצפים את העוגה:
- מחלצים את העוגה מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה חגיגית.
- יוצקים את הציפוי החם על העוגה ומניחים לו לזלוג על דפנותיה. מכניסים את העוגה למקרר עד להגשה.
- מוציאים את העוגה מהמקרר בסמוך להגשה. מקשטים ומפזרים סוכריות צבעוניות או כל קישוט אחר. פורסים ומגישים.
FEINTIP
מחפשים מתכון לעוגת שוקולד פרווה? החליפו את החמאה ב 130 גרם (⅔ כוס) שמן קנולה ואת השמנת המתוקה בציפוי השוקולד החליפו בשמנת צמחית.