החומרים לעוגה:
400 גרם (2 יחידות) זוקיני
420 גרם (3 כוסות) קמח
60 גרם קקאו
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
240 גרם (1 כוס) סוכר
220 גרם (1 כוס) רסק תפוחים
180 גרם (3/4 כוס) חלב שקדים
100 גרם (1/2 כוס) שמן קנולה
1 כף תמצית וניל
½ כפית קינמון טחון
החומרים לקרם שוקולד:
350 גרם שוקולד מריר פרווה חתוך לקוביות
300 גרם (½ 1 כוסות) חלב שקדים
100 גרם (½ כוס) סוכר
קורט מלח
החומרים לסירופ פירות:
200 גרם פרי עונתי חתוך לפרוסות דקות
100 גרם סוכר
100 גרם מים
2 כפות ברנדי
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות, משמנים ומקמחים תבנית קפיץ בקוטר 24 ס”מ.
- מכניסים לקערת התרמומיקס זוקיני וקוצצים 30 שניות/ מהירות 5, דוחפים את הזוקיני הקצוץ בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב וקוצצים 10 שניות/ מהירות 5.
- מוסיפים את יתר חומרי העוגה ומערבבים 30 שניות/ מהירות 3, נעזרים במרית במהלך העבודה.
- יוצקים את בלילת העוגה לתבנית ומעבירים לאפייה בתנור למשך 40-45 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל חומרי הקרם ומחממים 3 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 5. מעבירים לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר למשך שעה או עד שהקרם יציב למריחה.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל חומרי הסירופ ומבשלים 5 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2. מסננים את הפירות מהסירופ, מעבירים כל אחד מהם לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר.
- מחלצים את העוגה מהתבנית, פורסים את העוגה לרוחבה לשני עיגולים שווים.
- מספיגים את העיגול התחתון בסירופ בעזרת מברשת, מורחים עליו מחצית מקרם השוקולד ומסדרים מעל לקרם את פרוסות הפרי. מניחים מעל את העיגול השני ומושחים אותו בשארית הסירופ. מצפים את העוגה ביתר הקרם ושומרים במקרר עד להגשה.