החומרים:
240 גרם שמנת מתוקה
30 גרם (3 כפות) ליקר פרנג’ליקו / וויסקי משובח
400 גרם (4 כוסות) אגוזי לוז
60 גרם (½ כוס) שמן קנולה
550 גרם שוקולד מריר איכותי
6 ביצים
100 גרם (½ כוס) סוכר
החומרים לציפוי שוקולד:
100 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר איכותי
15 גרם (1 כף) ליקר פרנג’ליקו / וויסקי משובח
אופן הכנה:
מכינים את העוגה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 150 מעלות.
- מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס. מכניסים לקערה את השמנת המתוקה, הליקר ומקציפים 30 שניות/ מהירות 4 לקבלת קצף חזק.מעבירים את הקצפת לקערה ושומרים במקרר עד לשימוש.
- שוטפים ומייבשים היטב את קערת התרמומיקס.
- מניחים נייר אפייה על תבנית אפייה ומניחים את האגוזים לקלייה. קולים בתנור למשך כ- 10 דקות. מערבבים את האגוזים כל 2-3 דקות שלא יישרפו. האגוזים מוכנים וקלויים כשהקליפה ניתקת מהם בקלות. מוציאים את האגוזים מהתנור ומצננים. מקלפים את האגוזים.
- מכניסים לקערה את האגוזים, השמן וטוחנים 3 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 8. מורידים מדפנות הקערה את מחית האגוזים בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב.
- מוסיפים את השוקולד וקוצצים 10 שניות/ מהירות 10 וממיסים 2 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 4.
- מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס. מוסיפים את הביצים והסוכר ומקציפים 2 דקות/ מהירות 4.
- מוציאים את הקצפת מהמקרר. מוסיפים אותה לבלילה ומערבבים 1 דקה/ מהירות 1.
- משמנים את תבנית האפייה ומניחים נייר אפייה בתחתיתה. מניחים את דפנות התבנית במקומן וסוגרים אותן היטב. משמנים שוב ועוטפים את תחתית התבנית בנייר אלומיניום.
- יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה. ליצירת אפקט של אפייה באדים, מניחים את תבנית האפייה עם הבלילה בתוך תבנית נוספת גדולה יותר במכילה אותה בנוחות. יוצקים מים לתבנית הגדולה יותר, עד כדי מחצית גובה דפנות התבנית עם הבלילה. מכניסים לתנור ואופים שעה ורבע עד שהעוגה תפוחה.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים. במהלך הקירור העוגה תאבד מנפחה.
מכינים את ציפוי השוקולד:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את השוקולד וקוצצים 10 שניות/ מהירות 10.
- מוסיפים את השמנת המתוקה, הליקר ומבשלים 2 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 2. מורידים מדפנות הקערה את השוקולד בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב ומבשלים 2 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 2.
- חולצים את העוגה מהתבנית והופכים על צלחת הגשה. יוצקים את הציפוי החם על העוגה ומניחים לו לזלוג על דפנותיה.
- את העוגה שומרים במקרר עד להגשה. פורסים ומגישים את העוגה קרה או מחוממת מעט.
FEINTIP
רוצים יותר מתוק על הנשמה? המירו את השוקולד המריר של הציפוי ב- 125 גרם שוקולד חלב.