חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

עוגת שיש מצוינת

כמות: 4 תבניות אינגליש קייק

החומרים:

125 גרם מים רותחים

170 גרם קקאו

125 גרם + 500 גרם סוכר

560 גרם קמח

קורט מלח

1 שקית אבקת אפיה

7 ביציםL  מופרדות (220 גרם חלבון ו-160 גרם חלמון)

2 כפיות תמצית וניל

220 גרם שמן צמחי נטרלי

375 גרם מים פושרים

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות. מניחים 4 תבניות אינגליש קייק על תבנית אפייה שטוחה המתאימה לתנור ושומרים בצד.
  2. ממיסים במים הרותחים בעזרת מטרפה או מזלג קקאו ו-125 גרם סוכר. מערבבים היטב לבלילה אחידה ושומרים בצד.
  3. מערבבים היטב בקערה בעזרת מזלג קמח, מלח ואבקת אפייה ושומרים בצד.
  4. מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס, מכניסים לקערת התרמומיקס 220 גרם חלבונים ו-500 גרם סוכר ומקציפים 4 דקות / מהירות 2.5.
  5. מוסיפים את תמצית הווניל וממשיכים להקציף 2 דקות / מהירות 2. במהלך פעולת התרמומיקס מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני דרך החור פקק מכסה התרמומיקס.
  6. בסיום הוספת החלמונים מניחים את פקק המידה השקוף במקומו ומקציפים 1.5 דקות / מהירות 2.  במהלך פעולת התרמומיקס יוצקים את השמן על מכסה התרמומיקס ומניחים לו לטפטף לאט לתוך קערה.
  7. מקציפים עוד 1.5 דקות / מהירות 1.5. תוך כדי פעולת התרמומיקס מוסיפים לסירוגין חצי מכמות תערובת הקמח ולאחריה חצי מכמות המים הפושרים. ושוב את המחצית הנותרת של תערובת הקמח ולאחריה את המחצית הנותרת של כמות המים.
  8. יוצקים חצי מכמות הבלילה לארבעת תבניות האינגליש קייק (300 גרם לכל תבנית) ומחזירים את קערת התרמומיקס למקומה.
  9. מוסיפים לקערת התרמומיקס את בלילת הקקאו ומקציפים 30 שניות / מהירות 3.5
  10. יוצקים את הבלילה החומה לתבניות האינגליש קייק לצד החצי הלבן (לא מעל) ומזגזגים בזהירות בעזרת מזלג או שיפוד את שתי הבלילות מבלי לערבב לגמרי את הצבעים.
  11. מעבירים לתנור את תבנית האפייה שעליה תבניות האינגליש קייק לאפייה של 25-30 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגות יוצא יבש.

מתכונים נוספים