החומרים:
50 גרם גבינת פרמזן
20 גרם עלי פטרוזיליה
1 שן שום קלופה
50 גרם שמן זית
30 גרם פטריות פורצ’יני מיובשות, מושרות במים חמים במשך 20 דקות ומסוננות
11/4 כפיות מלח
1200 גרם מים
300 גרם פסטה טליאטלה יבשה
פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את גבינת הפרמזן וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10 ושומרים בצד.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הפטרוזיליה וקוצצים 3 שניות/ מהירות 7. שומרים כף של פטרוזיליה קצוצה עם הפרמזן המגוררת ומשאירים את היתר בקערת התרמומיקס.
- מוסיפים לקערת התרמומיקס שן שום ו- 30 גרם שמן זית ומבשלים 3 דקות/ 120 מעלות/ מהירות 1.
- מוסיפים את פטריות הפורצ’יני המושרות ו-1/4 כפית מלח ומבשלים 12 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה. מעבירים את תערובת הפטריות לקערה, מכסים ושומרים חם.
- יוצקים לקערת התרמומיקס את המים ומביאים לרתיחה 10 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 1.
- מוסיפים לקערה את הפסטה היבשה עם כפית מלח ומבשלים ע”פ זמן המלצת היצרן/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1, ללא פקק המידה השקוף.
- מסננים מבעד לסלסלת התרמומיקס את הפסטה. מעבירים את הפסטה לקערה עם תערובת הפטריות, מוסיפים לקערה את הפרמזן והפטרוזיליה הטחונים ואת 20 גרם שמן הזית הנותרים. מערבבים, מתבלים במעט פלפל שחור לפי הטעם ומגישים חם.
FEINTIP
אפשר להחליף את פטריות הפורצ’יני ב-250 גרם פטריות שמפיניון קצוצות 3 שניות/ מהירות 5 ולשלבן במתכון במקומן.
מומלץ לטחון את שן השום יחד עם הפטרוזיליה לקבלת טעם עשיר יותר של שום למנה.
אם אתם משתמשים בטליאטלה יבשה בצורת קן, הוסיפו אותה ישירות לקערת התרמומיקס. אם אתם משתמשים בטליאטלה ישרה, הכניסו אותה לקערת התרמומיקס מבעד לפתח חור המכסה.