החומרים לסירופ:
100 גרם (½ כוס) סוכר
100 גרם (½ כוס פחות 2 כפות) מים
החומרים למלית אגוזים:
150 גרם (½1 כוסות) אגוזי מלך
75 גרם סוכר חום כהה
35 גרם (¼ כוס) שמן קנולה
החומרים לבצק:
80 גרם חמאה רכה
250 גרם (1 כוס) חלב
60 גרם (¼ כוס + 1 כף) סוכר
½ כפית מחית וניל
2 ביצים
קליפה מגוררת מלימון אחד
500 ( ½ 3 כוסות + 1 כף ) גרם קמח
12 גרם (1 כף גדושה) שמרים יבשים
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
מכינים את הסירופ:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את המים, הסוכר ומבשלים 5 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.מצננים ומעבירים לצנצנת ושומרים במקרר עד לשימוש.
מכינים את המלית אגוזים:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את האגוזים,הסוכר וקוצצים גס מצב מכסה סגור/ כפתור הטורבו- 6 לחיצות קצרות. לקבלת פירורי אגוזים קטנים יותר, לוחצים עוד פעם-פעמיים על כפתור הטורבו.
- מניחים את פקק המידה השקוף במקומו ומפעילים את התרמומיקס 1 דקה/ מהירות בחישה עדינה ומזלפים את השמן באיטיות על מכסה התרמומיקס עד שהשמן נספג היטב בתערובת.
- מעבירים את מלית האגוזים לכלי אטום עד לשימוש.
מכינים את הבצק ומרכיבים את העוגה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים, למעט המלח, ולשים 2 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
- מוסיפים את המלח ולשים עוד 3 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
- מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומקומחת. עוטפים בשקית ומתפיחים לילה במקרר.
- משמנים את תבניות האפייה, מרפדים בנייר אפייה ומשמנים שוב.
- מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים שווים. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לצורה מלבנית באורך תבנית האינגליש קייק ( כ- 28 ס”מ ) ובעובי ½ ס”מ. ממלאים במלית האגוזים ומעצבים את העוגות.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
- מתפיחים את העוגה כחצי שעה ואופים בתנור אפייה 25-30 דקות.
- מוציאים את העוגות מהתנור ומספיגים אותן בסירופ הקר מהמקרר. מצננים, פורסים ומגישים.
FEINTIP
אוהבים את מלית האגוזים מתובלנת יותר? הוסיפו כפית קינמון או כל תבלין אחר, החליפו את אגוזי המלך באגוזי פקאן קלויים.