החומרים לסירופ:
100 גרם (½ כוס) סוכר
100 גרם (½ כוס פחות 2 כפות) מים
החומרים למלית גבינה:
50 גרם (¼ כוס) סוכר
250 גרם גבינת ריקוטה
1 חלמון
קליפה מגוררת מ 1/2 לימון
3 גרם (1 כפית) קורנפלור
175 גרם (1+3/4 כוסות) אגוזי מלך
85 גרם סוכר חום כהה
40 גרם שמן קנולה
החומרים לבצק:
80 גרם חמאה רכה
250 גרם (1 כוס) חלב
60 גרם (¼ כוס + 1 כף) סוכר
½ כפית מחית וניל
2 ביצים
קליפה מגוררת מלימון אחד
500 ( ½ 3 כוסות + 1 כף ) גרם קמח
12 גרם (1 כף גדושה) שמרים יבשים
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
מכינים את הסירופ:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את המים, הסוכר ומבשלים 5 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.מצננים ומעבירים לצנצנת ושומרים במקרר עד לשימוש.
מכינים את המלית גבינה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הסוכר וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10.
- מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים 1 דקות/ מהירות 2.
- מעבירים את המלית גבינה לכלי אטום ושומרים במקרר עד לשימוש.
מכינים את הבצק ומרכיבים את העוגה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים, למעט המלח, ולשים 2 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
- מוסיפים את המלח ולשים עוד 3 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
- מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומקומחת. עוטפים בשקית ומתפיחים לילה במקרר.
- משמנים את תבניות האפייה, מרפדים בנייר אפייה ומשמנים שוב.
- מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים שווים. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לצורה מלבנית באורך תבנית האינגליש קייק ( כ- 28 ס”מ ) ובעובי ½ ס”מ. ממלאים במלית הגבינה ומעצבים את העוגות.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
- מתפיחים את העוגה כחצי שעה ואופים בתנור אפייה 25-30 דקות.
- מוציאים את העוגות מהתנור ומספיגים אותן בסירופ הקר מהמקרר. מצננים, פורסים ומגישים.
FEINTIP
למי שאוהב צימוקים, הוסיפו 25 גרם צימוקים בהירים למלית בשלב 2 ( בהכנת המלית גבינה).