החומרים:
4 שיני שום קלופות
50 גרם בצל לבן קלוף וחתוך גס
80 גרם שמן זית
600 גרם פרגיות חתוכות לחתיכות של 3 ס"מ
1 כפית + 2 כפיות מלח
300 גרם אורז לריזוטו
60 גרם יין לבן
100 גרם לבבות ארטישוק
100 גרם פלפל אדום חתוך לקוביות של 1 ס"מ
100 גרם עגבניות מרוסקות
400 גרם מים
1 ענף רוזמרין
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה מעושנת (לבחירה)
6 חוטי זעפרן
150 גרם שעועית ירוקה חתוכה לקטעים של 2 ס"מ
1/2 כוס עלי פטרוזיליה
1 לימון צהוב חתוך לחצי ופרוס לפרוסות דקות
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס שום ובצל וטוחנים 3 שניות/ מהירות 5.
- מוסיפים שמן זית, דוחפים את הירקות הקצוצים מדופן הקערה לכיוון הלהב בעזרת מרית התרמומיקס ומאדים 3 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 1.
- מוסיפים את חתיכות הפרגית ו-1 כפית מלח ומבשלים 6 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
- מוסיפים אורז לריזוטו ומבשלים 3 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1.
- מוסיפים יין לבן ומאדים 1 דקה/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1.
- מוסיפים ארטישוקים, פלפלים, עגבניות מרוסקות, מים, מלח, רוזמרין, פפריקה וזעפרן, מערבבים קלות את תערובת האורז עם הציר בעזרת המרית ומבשלים 10 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1. מבשלים ללא פקק המידה השקוף, אך מניחים על מכסה התרמומיקס את סלסלת הבישול על מנת לאפשר אידוי מבוקר.
- משחררים את הריזוטו בעזרת המרית מתחתית קערת התרמומיקס, מוסיפים את השעועית הירוקה ומבשלים עוד 8 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1.
- מעבירים את הפאייה לכלי הגשה, מפזרים מעט עלי פטרוזיליה ופלחי לימון ומגישים מיד.