חומרים לפונדנט ל 10-12 מנות:
100 גרם שקדים מולבנים
50 גרם אגוזי מלך
20 גרם קמח תפוחי אדמה או קורנפלור
קורט מלח
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה (או מחמאה לקינוח פרווה)
4 ביצים + 4 חלמונים
230 גרם סוכר
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מכניסים את השקדים, האגוזים, קמח תפוחי האדמה והמלח לקערת התרמומיקס וטוחנים 20 שניות/ מהירות 10. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את השוקולד והחמאה ומערבבים 5 דקות/ 80 מעלות/ מהירות 2.
- מכוונים את התרמומיקס ל-2 דקות/ מהירות 3 ומטמיעים את הביצים והחלמונים בהדרגה. ולאחר מכן מוסיפים את הסוכר.
- מוסיפים את תערובת השקדים הטחונה חזרה אל התרמומיקס ומערבבים הכל 30 שניות/ מהירות 3.
- מעבירים את הבלילה לכלים אישיים (קוקוטים) שמונחים בתבנית אפיה ובה מעט מים חמים (כדי לשמור על סביבה לחה ולמנוע התייבשות בזמן האפייה).
- אופים 10-12 דקות, מרכזו של הפונדנט יישאר נוזלי מעט, מוציאים ומגישים מיד.