החומרים:
200 גרם מים
55 גרם שמן זית
10 גרם מלח
140 גרם + 160 גרם קמח לחם
שמן זית לשימון והברשה
300 גרם גבינת מוצרלה מעושנת מגוררת או כל גבינה קשה לטעמכם
אופן ההכנה בתרמומיקס:
- מכניסים לקערת התרמומיקס מים, שמן זית, מלח ו-140 גרם קמח ולשים 5 דקות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה, תוך כדי לישה מוסיפים בהדרגה דרך חור המכסה את יתר הקמח. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 3 שעות.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 250 מעלות ובמרכזו משטחFast & Crast . מרפדים מגש שטוח בנייר אפיה משומן קלות.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים ל-6 כדורים במשקל 110 גרם כל אחד. מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר 15 ס”מ ומניחים 15 דקות תחת מגבת.
- מותחים עיגול בצק בעזרת גב כף היד הכי דק שניתן, מניחים על נייר האפייה, מפזרים מעליו 100 גרם גבינת מוצרלה מעושנת ומניחים מעל יריעת בצק מתוחה נוספת.
- מהדקים זו לזו את שולי קוטר יריעות הבצק, דוקרים בעזרת סכין 5 חורים קטנים בשכבת הבצק העליונה לשחרור אדים בעת האפייה ומברישים את פני הבצק במעט שמן זית.
- מחליקים מהמגש לתנור את נייר האפייה ועליו הפוקאצ’ה על משטח ה-Fast & Crast ואופים במשך 7 דקות. חוזרים על הפעולה עם יתר עיגולי הבצק.
- מוציאים את הפוקאצ’ה מהתנור ומגישים חם.
אופן ההכנה במיקסר:
- מכניסים לקערת המיקסר המצויד בוו לישה מים, שמן זית , מלח ו-140 גרם קמח ולשים במשך 10 דקות במהירות איטית, תוך כדי לישה מוסיפים בהדרגה את יתר הקמח. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 3 שעות.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 250 מעלות ובמרכזו משטחFast & Crast . מרפדים מגש שטוח בנייר אפיה משומן קלות.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים ל-6 כדורים במשקל 110 גרם כל אחד. מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר 15 ס”מ ומניחים 15 דקות תחת מגבת.
- מותחים עיגול בצק בעזרת גב כף היד הכי דק שניתן, מניחים על נייר האפייה, מפזרים מעליו 100 גרם גבינת מוצרלה מעושנת ומניחים מעל יריעת בצק מתוחה נוספת.
- מהדקים זו לזו את שולי קוטר יריעות הבצק, דוקרים בעזרת סכין 5 חורים קטנים בשכבת הבצק העליונה לשחרור אדים בעת האפייה ומברישים את פני הבצק במעט שמן זית.
- מחליקים מהמגש לתנור את נייר האפייה ועליו הפוקאצ’ה על משטח ה-Fast & Crast ואופים במשך 7 דקות. חוזרים על הפעולה עם יתר עיגולי הבצק.
- מוציאים את הפוקאצ’ה מהתנור ומגישים חם.