חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

פוקאצ’ה ללא גלוטן במחבת

כמות: 2 פוקאצ'ות

החומרים לבצק:

150 גרם אורז יסמין

1 ביצה

250 גרם חלב

50 גרם קמח סויה

1 כפית סודה לשתיה

1 כפית קרם טרטר

1/2 כפית מלח

חומרים נוספים:

1 כף שמן זית לשימון המחבת

1 כף שמן זית למריחה

1 כפית עלי תימין/רוזמרין מופרדים

מעט מלח גס לעיטור

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את האורז וטוחנים 1 דקה/ מהירות 10.
  2. מוסיפים את והחלב ומערבבים 4 שניות/ מהירות 4.
  3. מוסיפים את יתרת חומרי הבצק ומעבדים 30 שניות/ מהירות 4. מורידים מדפנות הקערה את הבצק, בעזרת מרית התרמומיקס, לכיוון הלהב ומעבדים 5 שניות/ מהירות 4.

מכינים את הפוקאצ’ות:

  1. מחממים שתי מחבתות בקוטר 24-26 ס”מ. משמנים כל אחת מהמחבתות ב1/2 כף שמן זית. מחלקים את בלילת הבצק שהתקבלה בין שתי המחבתות, משמנים בשמן זית את פני הבצק וזורים מעל תימין ומלח גס.
  2. מכסים את המחבתות, מנמיכים את הלהבה ומטגנים-אופים את הפוקאצ’ות במשך 8 דקות. הופכים את הפוקאצ’ות לצידן השני וממשיכים לטגן-לאפות למשך 5 דקות נוספות עד שהבצק אפוי כולו והפוקאצ’ה זהובה. מעבירים לצלחתי הגשה ומגישים חם.

FEINTIP

קמח סויה אפשר למצוא במרכולים המתמחים וברשתות המזון הגדולות. על מנת להכין בעצמכם קמח סויה טוחנים בתרמומיקס פולי סויה מיובשים במשך 1 דקה/ מהירות 10.

מתכונים נוספים