החומרים:
200 גרם קמח לבן
300 גרם קמח מלא
15 גרם מלח
10 גרם סירופ אגבה
3 גרם שמרים יבשים
380 גרם מים
10 גרם שמן זית
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים ולשים 5 דקות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה.
- מניחים את הבצק למנוחה בקערת התרמומיקס למשך 10 דקות.
- ממשיכים ללוש 5 דקות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה משומן, מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים, מכדררים לכדורים, מניחים את כדורי הבצק על מגש משומן במרחק של 10 ס”מ ביניהם, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות שבתוכו Fast&Crust.
- אוחזים בכדור הבצק בשתי הידיים ומותחים לרצועת בצק באורך של 30 ס”מ, מניחים על נייר אפייה או כף מרדה, מזלפים מעל בנדיבות שמן זית ומפזרים מעט מלח ים. מעבירים את הפוקאצ’ה לתנור לאפיה על Fast&Crust למשך 5 דקות או עד לקבלת גוון שחום זהוב.
- מוציאים מהתנור את הפוקאצ’ה, מצננים מעט, פורסים ומגישים.
אופן ההכנה ללא תרמומיקס:
- מכניסים לקערת המיקסר את כל החומרים ולשים 10 דקות במהירות בינונית.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה משומן, מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים, מכדררים לכדורים, מניחים את כדורי הבצק על מגש משומן במרחק של 10 ס”מ ביניהם, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות שבתוכו Fast&Crust.
- אוחזים בכדור הבצק בשתי הידיים ומותחים לרצועת בצק באורך של 30 ס”מ, מניחים על נייר אפייה או כף מרדה, מזלפים מעל בנדיבות שמן זית ומפזרים מעט מלח ים.
- מעבירים את הפוקאצ’ה לתנור לאפיה על Fast&Crust למשך 5 דקות או עד לקבלת גוון שחום זהוב.
- מוציאים מהתנור את הפוקאצ’ה, מצננים מעט, פורסים ומגישים.
FEINTIP
ניתן לשמור את הבצק במקפיא לאחר חלוקתו לכדורים. לפני השימוש מפשירים אותו לחלוטין במקרר. הוסיפו מעל לפוקאצ’ה ירקות וגבינות לפני או אחרי האפייה לטעמכם.