החומרים לפחזניות/ 20 פחזניות:
240 גרם מים
120 גרם חמאה
30 גרם סוכר
חצי כפית מלח
170 גרם קמח לבן
250 גרם ביצים
החומרים לגלידה/ 10 מנות:
80 גרם סוכר
¼ מקל וניל (או כף מחית וניל איכותית)
6 חלמונים
500 גרם חלב
250 גרם שמנת מתוקה
החומרים לגנאש שוקולד/ 350 גרם:
200 גרם שוקולד מריר איכותי
150 גרם שמנת מתוקה
1 כף וויסקי
החומרים לפחזניות במילוי גלידת וניל עם רוטב שוקולד:
20 פחזניות חצויות
½ מתכון גלידת וניל
מתכון גנאש שוקולד חם
פחזניות- אופן ההכנה:
- מעבירים לקערת התרמומיקס מים, חמאה, סוכר ומלח ומחממים 7 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 3.
- מוסיפים קמח ומערבבים 3 דקות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 3, מורידים את הבצק לכיוון הלהב בעזרת המרית.
- מעבדים את הבצק 13 דקות/ מהירות 3 או עד שהבצק מתקרר ומד הטמפרטורות מורה על 50 מעלות.
- מוסיפים את הביצים אחת אחר השנייה במשך 2 דקות/ מהירות 3. מעבירים את הבצק החמים לשק זילוף מצויד בצנתר משונן.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות ומרפדים מגש אפייה בנייר אפייה. לזילוף קל ונח מזלפים מעט מבצק הפחזניות על ארבע פינות תבנית האפייה ומדביקים מעל את ניר האפייה.
- מזלפים מהבצק פחזניות על המגש ומכניסים לתנור למשך 20 דקות, מורדים את הטמפרטורה לחום של 160 מעלות ואופים 15 דקות נוספות, מורדים את הטמפרטורה לחום של 150 מעלות ואופים עוד למשך 10 דקות.
- מוציאים מהתנור, מצננים ושומרים עד להגשה.
גלידת וניל- אופן ההכנה :
- מכניסים לקערת התרמומיקס סוכר ומקל וניל וטוחנים 20 שניות/ מהירות 10.
- מניחים את המטרפה במקומה על הלהב, מוסיפים את יתר החומרים לקערה ומבשלים9 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 4. מצננים לגמרי מחוץ למקרר.
- יוצקים את הבלילה לתבנית קוביות קרח ומקפיאים ללילה.
- מוצאים מהמקפיא את הגלידה ומחלצים מתבנית הקרח, מכניסים לקערת התרמומיקס וטוחנים 2 דקות/ מהירות 10, לטחינה אופטימלית נעזרים במרית התרמומיקס. אם עדיין יש גושים חוזרים על הפעולה פעם נוספת.
- מניחים את מטרפת התרמומיקס במקומה על הלהב ומקציפים 30 שניות/ מהירות 3.
- מגישים מיד או שומרים במקפיא עד יומיים.
גנאש- אופן הכנה:
- מכניסים שוקולד ו-130 גרם שמנת מתוקה לקערת התרמומיקס וממיסים 5 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 2.
- מוסיפים את שארית השמנת והוויסקי ומערבבים 10 שניות/ מהירות 3.
- משתמשים כל עוד הגנאש נוזלי.
מרכיבים את המנה:
- פורסים את הפחזניות לחצי לרוחבן, ממלאים כל פחזנית בכדור גלידה ומכסים. יוצקים מעל על כל פחזנית כף גנאש ומגישים.