החומרים:
150 גרם גבינת גרוייר, קפואה למחצה, חתוכה לקוביות (או גבינה קשה אחרת)
250 גרם מים
110 גרם חמאה
3/4 כפית מלח
150 גרם קמח לבן
1 קורט אגוז מוסקט
250 גרם ביצים (5 ביצים L)
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס גרוייר וטוחנים 20 שניות/ מהירות 10. שומרים בצד.
- מכניסים לקערת התרמומיקס מים, חמאה ומלח ומבשלים 7 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 3.
- מוסיפים קמח ואגוז מוסקט ומערבבים 3 דקות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 3. דוחפים בעזרת המרית את הבצק מדופן הקערה לכיוון הלהב.
- מעבדים את הבצק 13 דקות/ מהירות 3 או עד שהבצק מתקרר ומד הטמפרטורה מורה על 50 מעלות.
- מעבדים 3 דקות/ מהירות 3, מוסיפים תוך כדי פעולה את הביצים, בזו אחר זו, דרך חור המכסה אל הלהבים המסתובבים.
- מוסיפים את הגבינה המגוררת ומערבבים 1 דקה/ מהירות 3. עבירים את הבצק החמים לשקית זילוף עם פיה חלקה.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
- מזלפים מעט מבצק הפחזניות בארבע פינות של שתי תבניות אפייה ומדביקים מעל ניירות אפייה.
- מזלפים על ניירות האפייה פחזניות עגולות בקוטר של 4 ס”מ ובגובה של 3 ס”מ. שומרים על מרווח של 4 ס”מ ביניהן.
- אופים כ-20 דקות (180 מעלות) עד שהגוז’ר תפוחות, שחומות-זהובות, פניהן קשות ותוכן לח מעט. מוציאים מהתנור, מצננים 2-3 דקות ומגישים חמים.
FEINTIP
מלאו את פחזניות הגוז’ר במליות שונות לטעמכם כגון גבינת שמנת או מוס סלמון.
הקפיאו את הגוז’ר להגשה מאוחרת, הפשירו מחוץ למקרר חממו 2-3 דקות בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות והגישו.