החומרים לתחתית:
300 גרם ביסקוויטים לוטוס (100 גרם מהם לפיזור מעל העוגה)
1/4 כוס שמן קוקוס נוזלי
3 כפות חלב סויה
החומרים למלית:
1 כוס אגוזי קשיו
2 כפות שמן קוקוס נוזלי
3 כפות מיץ לימון
1 קורט מלח
1 מיכל שמנת מתוקה צמחית (250 גרם)
1 כוס חלב סויה
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
מכינים את תחתית עוגיות הלוטוס:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את העוגיות לוטוס וטוחנים 5 שניות/ מהירות 6. שומרים בצד עד לשימוש.
- מוסיפים לקערה את השמן קוקוס, החלב סויה ומערבבים 10 שניות/ מהירות 3, מורידים מדפנות הקערה את התערובת בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב וחוזרים על הפעולה 5 שניות/ מהירות 3.
- מרפדים את תחתיתה של תבנית העוגה ב-2/3 מתערובת העוגיות ומכניסים למקפיא לחצי שעה לפחות.
מכינים את מלית הגבינה:
- משרים במים את אגוזי הקשיו למשך 8 שעות לפחות ומסננים.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את אגוזי הקשיו המסוננים וטוחנים 3 שניות/ מהירות 7. מורידים מדפנות הקערה את התערובת בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב וחוזרים על הפעולה 3 שניות/ מהירות 5. חוזרים על הפעולה פעם שלישית.
- מוסיפים לקערה את השמן קוקוס, מיץ לימון, קורט מלח ומערבבים 10 שניות/ מהירות 4. מעבירים את עיסת אגוזי הקשיו לקערת ערבוב רחבה.
- שוטפים את הקערה. מניחים אותה במקומה, מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס. מכניסים לקערה את השמנת הצמחית, החלב סויה, האינסטנט פודינג ומקציפים 2 דקות/ מהירות 3.5 ולאחר מכן עוד 2 דקות/ מהירות 4, לקבלת קצפת רכה.
- מקפלים את הקצפת אל תערובת אגוזי הקשיו שבקערה לקבלת בלילה אוורירית. יוצקים את הבלילה על בסיס עוגיות הלוטוס שהיה במקפיא ומפזרים מעל לשכבת הגבינה את 1/3 פירורי עוגיות הלוטוס הנותרים.
- מעבירים את העוגה למקפיא לשעתיים עד שהיא מתייצבת. לפני ההגשה מעבירים את העוגה לשעה למקרר.
FEINTIP
אם תרצו להוסיף רעננות וקצת חמיצות מחמיאה לעוגה, קשטו אותה מלמעלה בפלחי פירות טריים.