חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

עוגת גבינה טבעונית עם פירורי עוגיות לוטוס

כמות: תבנית בקוטר 24 ס"מ (או בקוטר קטן יותר כדי לקבל עוגה גבוהה)

החומרים לתחתית:

300  גרם ביסקוויטים לוטוס (100 גרם מהם לפיזור מעל העוגה)
1/4  כוס שמן קוקוס נוזלי
3  כפות חלב סויה

החומרים למלית:

1 כוס אגוזי קשיו
2 כפות שמן קוקוס נוזלי
3 כפות מיץ לימון
1 קורט מלח
1 מיכל שמנת מתוקה צמחית (250 גרם)
1 כוס חלב סויה
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

מכינים את תחתית עוגיות הלוטוס:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את העוגיות לוטוס וטוחנים 5 שניות/ מהירות 6. שומרים בצד עד לשימוש.
  2. מוסיפים לקערה את השמן קוקוס, החלב סויה ומערבבים 10 שניות/ מהירות 3, מורידים מדפנות הקערה את התערובת בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב וחוזרים על הפעולה 5 שניות/ מהירות 3.
  3. מרפדים את תחתיתה של תבנית העוגה ב-2/3 מתערובת העוגיות ומכניסים למקפיא לחצי שעה לפחות.

 מכינים את מלית הגבינה:

  1. משרים במים את אגוזי הקשיו למשך 8 שעות לפחות ומסננים.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס את אגוזי הקשיו המסוננים וטוחנים 3 שניות/ מהירות 7. מורידים מדפנות הקערה את התערובת בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב וחוזרים על הפעולה 3 שניות/ מהירות 5. חוזרים על הפעולה פעם שלישית.
  3. מוסיפים לקערה את השמן קוקוס, מיץ לימון, קורט מלח ומערבבים 10 שניות/ מהירות 4. מעבירים את עיסת אגוזי הקשיו לקערת ערבוב רחבה.
  4. שוטפים את הקערה. מניחים אותה במקומה, מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס. מכניסים לקערה את השמנת הצמחית, החלב סויה, האינסטנט פודינג ומקציפים 2 דקות/ מהירות 3.5 ולאחר מכן עוד 2 דקות/ מהירות 4, לקבלת קצפת רכה.
  5. מקפלים את הקצפת אל תערובת אגוזי הקשיו שבקערה לקבלת בלילה אוורירית. יוצקים את הבלילה על בסיס עוגיות הלוטוס שהיה במקפיא ומפזרים מעל לשכבת הגבינה את 1/3 פירורי עוגיות הלוטוס הנותרים.
  6. מעבירים את העוגה למקפיא לשעתיים עד שהיא מתייצבת. לפני ההגשה מעבירים את העוגה לשעה למקרר.

FEINTIP

אם תרצו להוסיף רעננות וקצת חמיצות מחמיאה לעוגה, קשטו אותה מלמעלה בפלחי פירות טריים.

מתכונים נוספים