חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

פילה מוסר ברוטב עגבניות ותפו”א

כמות: 6 מנות

החומרים:

1 בצל קלוף וחתוך לרבעים

2 שיני שום קלופות

150 גרם (3/4 כוס) שמן

800 גרם עגבניות מרוסקות

1 כפית סוכר

1 קורט פלפל שחור גרוס

1 כפית + 1/2 כפית מלח

6 יחידות פילה מוסר (או פילה דג לבן אחר) עם עור במשקל 200 גרם כל אחד

120 גרם (1/2 כוס) מים

3 (600 גרם) תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ

2 פלפלים צהובים חתוכים לרצועות.

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את הבצל ושום וקוצצים 4 שניות/ מהירות 5. דוחפים לכיוון הלהב בעזרת מרית התרמומיקס את הירקות שנצמדו לדפנות הקערה.
  2. מוסיפים שליש מכמות השמן ומאדים 5 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 1.
  3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, סוכר, פלפל שחור גרוס וכפית מלח ומבשלים 25 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 1. בזמן הבישול מניחים את סלסלת הבישול מעל מכסה התרמומיקס במקום פקק המידה השקוף על מנת לאפשר לנוזלים להתאדות.
  4. בינתיים, משמנים במעט שמן את שני מגשי הורומה ומניחים בהם את נתחי הדג כשצד העור פונה מעלה ומתבלים אותם בחצי כפית מלח.
  5. מסירים את סלסלת הבישול, מניחים את כלי הורומה במקומו מעל מכסה התרמומיקס ומבשלים 6 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 1. בסוף הבישול מניחים את כלי הורומה בצד ומעבירים את הרוטב העגבניות שבקערה לתבנית המתאימה לאפייה בתנור.
  6. שוטפים את קערת התרמומיקס ומניחים אותה במקומה. מניחים את מטרפת התרמומיקס במקומה, מוסיפים את שארית השמן ואת המים ומרתיחים 4 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות בחישה עדינה.
  7. מוסיפים לקערת התרמומיקס את תפוחי האדמה והפלפלים ומבשלים 15 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה. מסננים את הירקות ומערבבים אותם עם רוטב העגבניות שבתבנית. מניחים מעל הרוטב את נתחי פילה הדג כשצד העור פונה מעלה.
  8. מחממים תנור לחום מרבי בשילוב גריל תנור, מעבירים את התבנית לתנור ואופים עד שעור הדג משחים קלות. מוציאים את התבנית מהתנור ומגישים מיד.

FEINTIP

הוסיפו עשבי תיבול לרוטב העגבניות על מנת להעשירו. בזיליקום, אורגנו או מרווה יכולים להתאים בהחלט. גוונו והוסיפו קוביות זוקיני או דלורית יחד עם קוביות תפוחי האדמה.

מתכונים נוספים