חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

פילה סלמון עטוף במחית אסייתית

כמות: 4 מנות

חומרים:

4 נתחי פילה סלמון ללא עור במשקל של 200 גרם כל אחד

300 גרם שימורי עגבניות שלמות

80 גרם סוכר

15 גרם שורש ג’ינג’ר קלוף וחתוך גס

2 שיני שום קלופות

80 גרם אגוזי קשיו קלויים

100 גרם מים

20 גרם רוטב סויה

60 גרם טחינה גולמית

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את העגבניות, הסוכר, הג’ינג’ר, השום והקשיו אל קערת התרמומיקס וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10.
  2. בעזרת מרית התרמומיקס מורידים את תערובת הירקות מדפנות הקערה לכיוון הלהב ומבשלים 10 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
  3. יוצקים את המים ולקערת התרמומיקס מבשלים 2 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
  4. מתבלים את נתחי את פילה הסלמון במלח ופלפל ומניחים אותם במגשי הורומה. מניחים את כלי הורומה במקומו מעל מכסה התרמומיקס ומאדים 20 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2. בסיום האידוי טוחנים את הרוטב שבקערת התרמומיקס 60 שניות/ מהירות 6 מבלי להסיר את מגש הורומה.
  5. מחממים תנור לחום של 250  מעלות, מצב גריל עליון.
  6. מסירים את כלי הורומה מקערת התרמומיקס ומניחים בצד. יוצקים לקערת התרמומיקס את רוטב הסויה והטחינה, סוגרים את קערת התרמומיקס, מניחים את פקק המידה השקוף במקומו וטוחנים 20 שניות/ מהירות 6 עד לקבלת מחית אחידה.
  7. מסדרים את נתחי פילה הסלמון על מגש התנור המרופד בנייר אפיה, מושחים את צידו העליון של כל נתח פילה דג בכף מהמחית האסייתית, מכניסים את המגש לשליש העליון של התנור תחת הגריל ומשחימים במשך 5 דקות או עד שהמחית משנה את צבעה לגוון שחום-זהוב. מוציאים את המגש מהתנור ומגישים חם, מומלץ לצד אורז לבן.

FEINTIP

נסו להשתמש באופן יצירתי במחית האסייתית העשירה בטעמים ולתבל בעזרתה גם סוגים אחרים של דג, חזה עוף, טופו וירקות שונים. מומלץ לסיים תמיד את הבישול תחת גריל התנור.

מתכונים נוספים