חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

פילה פורל מאודה עם אורז וקישואים ברוטב שמנת

כמות: 4 מנות

החומרים:

900 גרם מים

1 כפית מלח גס

250 גרם אורז בסמטי

300 גרם קישוא חתוך לטבעות של חצי ס"מ

5 עלי חסה גדולים קרועים לחתיכות גדולות ללא הגבעול (או עלי תרד)

4 נתחי פילה פורל ללא עור, במשקל 150 גרם כל אחד

200 גרם גבינת שמנת

2 כפות עלי בזיליקום (כ-15 עלים)

2 כפות עלי פטרוזיליה

1 כף מיץ לימון

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. מציבים את סלסלת הבישול על מכסה התרמומיקס ושוקלים את האורז ישירות לתוכה.
    מחברים לסלסלת הבישול את מרית התרמומיקס על מנת ליצור מסננת עם ידית ושוטפים היטב את האורז תחת מי ברז קרים. מניחים בצד על מנת לאפשר לאורז להגיר שאריות מים.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס 900 גרם מים ומלח גס ומניחים את סלסלת הבישול עם האורז השטוף במקומה בקערת התרמומיקס.
  3. סוגרים את מכסה התרמומיקס ומניחים את כלי הורומה במקומו על המכסה. מתבלים את טבעות הקישואים במעט מלח ופלפל ומפזרים אותן במגש הורומה התחתון. משאירים את מרכז מגש הורומה פנוי יחסית על מנת לאפשר מעבר אדים.
  4. מניחים שכבת עלי חסה על הקישואים ומניחים מעל את מגש הורומה העליון.
  5. מתבלים היטב את נתחי הדגים במלח ופלפל.
  6. מרטיבים נייר אפייה במעט מים ומועכים אותו באמצעות הידיים. פורסים את נייר האפייה  במגש הורומה העליון ומניחים מעליו את הדגים המתובלים.
  7. מבשלים 18 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 1. בסיום הבישול שומרים חם בצד את האורז, הקישואים, החסה והדגים.
  8. מרוקנים את מי הבישול מקערת התרמומיקס ומניחים אותה במקומה.
  9. מעבירים לקערת התרמומיקס את עלי החסה המבושלים, מוסיפים גבינת שמנת, עלי בזיליקום, עלי פטרוזיליה, מיץ לימון, מלח ופלפל טוחנים 1 דקה/ מהירות 10. מבשלים 3 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 2.
  10. מסדרים את האורז, הקישואים והדגים בצלחת הגשה. יוצקים מעל את רוטב השמנת ומגישים חם.

FEINTIP

לא מצאתם פילה פורל? השתמשו בנתחי פילה סלמון באותו משקל או בנתחי פילה דג לבן כמו מושט או דניס. גוונו והוסיפו לקישואים רצועות פלפלים צבעוניות ותבלינים שאתם אוהבים.

מתכונים נוספים