החומרים:
1 כדור בצק לפיצה עבה מושלמת (ראו מתכון באתר)
מעט קמח או קמח סמולינה לעבודה עם הבצק
מעט שמן זית להברשת שולי הפיצה
1 כוס (180 גרם) תערובת פירות יער טריים
2 כפות ( 25 גרם) סוכר
3/4 כוס (150 גרם) גבינת ריקוטה
1 כף מיץ לימון
3 כפיות (25 גרם) אבקת סוכר
סרטים דקיקים של קליפה מחצי לימון, החלק הצהוב בלבד
1/3 כוס עלי נענע קטנים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 250 מעלות שבתוכו משטח Fast&Crust.
- מקמחים את משטח העבודה, מניחים כדור בצק על משטח עבודה, משטחים בעדינות בעזרת קצות האצבעות לעיגול בקוטר 25 ס”מ ומעבירים למרדה מקומח קלות.
- מברישים בשמן זית 2 ס”מ של שולי עיגול הבצק.
- מערבבים פירות יער עם סוכר ומפזרים על פני הבצק. משאירים חשופים את 2 ס”מ שוליי הבצק המשומנים.
- מערבבים היטב בקערה קטנה גבינת ריקוטה עם מיץ לימון ואבקת סוכר.
- מניחים 6-7 כפות מתערובת הריקוטה על ובין פירות היער.
- מעבירים את הפיצה לאפייה על Fast&Crust שבתנור ואופים למשך 3 דקות.
- מסובבים את הפיצה ב-180 מעלות וממשיכים לאפות למשך 3 דקות נוספות, או עד ששולי הבצק הופכים זהובים ושחומים.
- מוצאים את הפיצה מהתנור, מפזרים סרטים דקיקים של קליפות לימון ועלי נענע ומגישים חם.
FEINTIP
שלא בעונה, השתמשו בפירות יער קפואים. הפשירו וסננו את פירות היער לפני ערבובם עם הסוכר, אחרת הם ירטיבו מידי את הבצק בשלב האפייה.
סרטי קליפת לימון מקלפים בקלות בעזרת "זסטר" שניתן לרכוש בחנויות לאביזרי בישול, קונדיטוריה או אפייה.