החומרים לבצק:
280 גרם (כוס + שלוש כפות) מים
500 גרם (½ 3 כוסות + 1 כף) קמח
5 גרם (1/2 כף) שמרים יבשים
30 גרם (1/4 כוס) שמן זית
5 גרם (1 כפית) מלח
החומרים לרוטב עגבנית מהיר:
2 שיני שום קלופות
500 גרם (3-4 יחידות) עגבניות בשלות חתוכות לרבעים
10 גרם (1 כף) שמן זית
4 גבעולי תימין מופרדים לעלים
3/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
החומרים לפיצה:
4 כדורי מוצרלה טרייה
שמן זית
1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים
1/2 כוס עלי בזיליקום צעירים
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את חומרי הבצק לפי הסדר ולשים 7 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
- משאירים את פקק המדידה השקוף במקומו מעל מכסה התרמומיקס ומתפיחים את הבצק בקערה עצמה כשעה או עד שמכפיל את נפחו.
- לשים שוב את הבצק לאחר ההתפחה דקה וחצי/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים, מכדררים ומעבירים את הכדורים לתבנית משומנת קלות. מכסים את התבנית בניילון, מחוררים את הניילון ומתפיחים כחצי שעה.
מכינים את הרוטב:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את שיני השום וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5.
- מוסיפים את יתרת החומרים וטוחנים 30 שניות/ מהירות 6.
- שומרים את הרוטב במקרר עד לשימוש.
מרכיבים את הפיצה ואופים אותה:
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
- מקמחים קלות את משטח העבודה, מרדדים את כדור בצק לעיגול בקוטר 20 ס”מ ובעובי 1 ס”מ.
- מניחים את הבצק על נייר האפייה, יוצקים מעל כשתי כפות רוטב עגבניות, מורחים את הרוטב ומשאירים שוליים של כשני ס”מ ללא רוטב.
- קורעים כדור מוצרלה ומפזרים מעל, מזלפים מעט שמן זית, מפזרים זיתים ומעבירים לתנור. אופים למשך 8-10 דקות.
- מוציאים את הפיצות מהתנור, מפזרים עלי בזיליקום ומגישים חם.
FEINTIP
אם לא השתמשתם בכל כדורי הבצק, הקפיאו אותם בכלי אטום היטב.
רוטב העגבניות ישמר עד יומיים במקרר.