החומרים:
1 ק”ג תפוחי אדמה עמילניים קלופים וחתוכים לקוביות של 3 ס"מ
400 גרם מים
50 גרם שמן זית
1 כפית+ 1 כפית מלח
2 כפיות פטרוזיליה קצוצה
20 גרם שום קונפי (לבחירה)
אופן ההכנה:
- מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס.
- מוסיפים לקערה תפוחי אדמה, מים וכפית מלח.
- מבשלים ללא פקק המידה השקוף 24 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
- מוציאים את המטרפה ומסננים את תפוחי האדמה מבעד לסלסלת הבישול. שומרים כחצי כוס מנוזלי הבישול בצד.
- מחזירים את תפוחי האדמה המבושלים לקערת התרמומיקס וטוחנים 30 שניות/ מהירות 3.
- מוסיפים כפית מלח, שמן זית, פטרוזיליה ושיני שום קונפי וטוחנים 1 דקה/ מהירות 4. במידת הצורך, מוסיפים מנוזלי הבישול עד לקבלת המרקם הרצוי.
- מגישים חם.
FEINTIP
להכנת פירה בטטה המירו את תפוחי האדמה ב-1 ק"ג בטטה קלופה חתוכה לקוביות של 1 ס"מ, הוסיפו ארבע שיני שום ושני עלי מרווה והכינו באותו האופן.