חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

פיתות אסליות

כמות: 14 פיתות

החומרים:

250 גרם מים (בהכנה ללא תרמומיקס המים צריכים להיות חמים)

30 גרם שמן זית

15 גרם סוכר

10 גרם שמרים יבשים

450 גרם קמח לבן

10 גרם מלח

אופן ההכנה בתרמומיקס:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את המים, השמן והסוכר ומחממים 1 דקה/ 37 מעלות/ מהירות 1.
  2. מוסיפים את השמרים ומערבבים 10 שניות/ מהירות 4.
  3. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים 30 שניות/ מהירות 6.
  4. לשים 3 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
  5. מעבירים את הבצק לקערה ומתפיחים כ-30 דקות או עד להכפלת נפחו.
  6. מחממים תנור לטמפרטורה של 240 מעלות שבתוכו משטח Fast&Crust שמונח במקומו, בשליש העליון של תנור האפייה.
  7. מכדררים כדורים של כ-50 גרם ומשטחים אותם בעזרת מערוך לפיתות בקוטר 12-14 ס”מ.
  8. אופים ישירות על Fast&Crust למשך 4 דקות.
  9. מוציאים מהתנור ושומרים חם תחת מגבת מטבח ומגישים.

אופן ההכנה ללא תרמומיקס:

  1. מכניסים לקערת מיקסר המצויד בוו הלישה את המים, ה שמן והסוכר ומערבבים היטב במהירות בינונית.
  2. מוסיפים את השמרים ומערבבים 30 שניות במהירות בינונית.
  3. מוסיפים את הקמח והמלח ולשים 6 דקות במהירות בינונית
  4. מעבירים את הבצק לקערה ומתפיחים כ-30 דקות או עד להכפלת נפחו.
  5. מחממים תנור לטמפרטורה של 240 מעלות שבתוכו משטח Fast&Crust שמונח במקומו, בשליש העליון של תנור האפייה.
  6. מכדררים כדורים של כ-50 גרם ומשטחים אותם בעזרת מערוך לפיתות בקוטר 12-14 ס”מ.
  7. אופים ישירות על Fast&Crust למשך 4 דקות.
  8. מוציאים מהתנור ושומרים חם תחת מגבת מטבח ומגישים.

FEINTIP

* הפיתות נשמרות יום אחד בלבד בטמפרטורת החדר, אך ניתן לשמור אותן תקופה ארוכה במקפיא כשהן עטופות היטב.

* לפיתות מקמח מלא ממירים את הקמח הלבן בכמות זהה של קמח מלא טחון דק

מתכונים נוספים