חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

פלפלים ממולאים ברוטב עגבניות (בשרי)

כמות: 4 מנות

החומרים לפלפלים הממולאים:

900 מ"ל מים

½ 1 כפיות מלח

200 גרם אורז לבן יבש

4 כפות שמן זית

1 בצל סגול קלוף חתוך לרבעים

1 גזר קלוף וחתוך ל 4  קטעים

1 גבעול סלרי שטוף היטב וחתוך למקטעים של 5 ס"מ

3 שיני שום קלופות

1 כף רסק עגבניות

200 גרם בשר בקר טחון

½ כפית פלפל שחור

4 פלפלים אדומים או צהובים

החומרים לרוטב:

60 גרם (¼ כוס) שמן זית

240 גרם (1 כוס) רסק עגבניות

80 גרם (¼ כוס) דבש

700 מ"ל מים

10 גרם (2 כפיות) חומץ תפוחים

5 גרם ( 1 כפית) מלח

אופן ההכנה:

מכינים את הפלפלים:

  1. יוצקים לקערת התרמומיקס את המים ומוסיפים כפית מלח.
  2. מכניסים את האורז לסלסילת הבישול, מניחים את סלסילת הבישול במקומה בקערת התרמומיקס ומבשלים חצי בישול 22 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 4.
  3. מוצאים את סלסילת הבישול מקערת התרמומיקס בעזרת המרית ושופכים את המים. מעבירים את האורז לקערת ערבוב גדולה ומערבבים את האורז עם 1 כף שמן זית על מנת למנוע הדבקות ומניחים בצד עד לשימוש.
  4. מכניסים לקערת התרמומיקס את הבצל, הגזר, הסלרי והשום וקוצצים 7 שניות/ מהירות 5.
  5. מוסיפים את  3 כפות שמן זית הנותרות, 1/2 כפית מלח ואת הרסק העגבניות ומבשלים 8 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
  6. מעבירים לקערת הערבוב עם האורז את הירקות המבושלים ומוסיפים לקערת הערבוב את הבשר הטחון. מתבלים ב 1/2 כפית פלפל שחור ומערבבים היטב.
  7. חותכים ומסירים את כיפות הפלפלים (שומרים את כיפות הפלפלים בצד עד לשימוש) ומרוקנים אותם מזרעים. ממלאים את הפלפלים בתערובת הבשר והאורז , לא דוחסים. מכסים כל פלפל בכיפתו ומניחים אותו בתחתית מגש הוורומה. מכסים את כלי הוורומה.

מכינים את הרוטב:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל חומרי הרוטב. מניחים  את כלי הוורומה במקומו, על מכסה התרמומיקס ומבשלים 60 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 4.
  2. מוציאים את הפלפלים מכלי הוורומה ומניחים אותם בצלחת הגשה. יוצקים מעליהם את הרוטב החם ומגישים.

FEINTIP

אפשר ומומלץ לגוון ולמלא גם ירקות נוספים באותו האופן. עלי כרוב, קישואים, עגבניות ובצלים יקבלו בברכה את המילוי והרוטב ויחזירו לכם אהבה ליד שולחן האוכל.

מתכונים נוספים