חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

פניני עשבי תיבול

כמות מנות 250 מ"ל פנינים
פניני עשבי תיבול

המרכיבים לתמיסת עשבי התיבול:

1 כוס מים (250 מ"ל)

½ כוס (20 גר') עירית קצוצה, או נענע קצוצה

½ כפית (2 גר') נתרן אלגינט

½ כפית (2 גר') סוכר

המרכיבים לתמיסת סידן כלוריד:

1 כפית (4.5 גרם) סידן כלוריד

2 כוסות (500 מ"ל) מים

אופן ההכנה:

  1. חולטים את עשבי התיבול במים רותחים למשך 5 שניות ומוציאים היישר למי קרח לצינון.
  2. סוחטים את עשבי התיבול מעודף נוזלים.
  3. מכניסים לכלי קיבול את המים ועשבי התיבול וטוחנים היטב במשך דקה בעזרת בלנדר מוט ידני עד לטחינה דקה של עשבי התיבול- מסננים את הנוזל במסננת דקה.
  4. מוסיפים לנוזל עשבי התיבול את האלגינט והסוכר וטוחנים לעוד 20 שניות עד שהאבקה נטמעת היטב בנוזל. מניחים 30-40 דקות כדי לאפשר לבועות לצאת.
  5. מערבבים בקערה רחבה סידן כלוריד עם 500 מ"ל מים עד להמסה.
  6. מוזגים את נוזל עשבי התיבול לספריפיקטור, לוחצים על הכפתור ומטפטפים את התערובת לקערת תמיסת הסידן כלוריד. מניחים למשך דקה.
  7. אוספים את הקוויאר במסננת, שוטפים תחת זרם מים קרים, מסננים את עודפי המים ומגישים.

FEINTIP

  • בהכנה של קוויאר נענע או בזיליקום הנוזל ילך וישחיר מהר, אם תרצו ניתן להוסיף כמה טיפות של צבע מאכל ירוק.
  • בהכנה של קוויאר נענע, מומלץ להוסיף עוד 4 גרם סוכר למתכון.
  • מומלץ להשתמש בקוויאר כתיבול למנת טרטר דגים או לסלט טאבולה יצירתי וצבעוני.

מתכונים נוספים