המרכיבים לתמיסת עשבי התיבול:
1 כוס מים (250 מ"ל)
½ כוס (20 גר') עירית קצוצה, או נענע קצוצה
½ כפית (2 גר') נתרן אלגינט
½ כפית (2 גר') סוכר
המרכיבים לתמיסת סידן כלוריד:
1 כפית (4.5 גרם) סידן כלוריד
2 כוסות (500 מ"ל) מים
אופן ההכנה:
- חולטים את עשבי התיבול במים רותחים למשך 5 שניות ומוציאים היישר למי קרח לצינון.
- סוחטים את עשבי התיבול מעודף נוזלים.
- מכניסים לכלי קיבול את המים ועשבי התיבול וטוחנים היטב במשך דקה בעזרת בלנדר מוט ידני עד לטחינה דקה של עשבי התיבול- מסננים את הנוזל במסננת דקה.
- מוסיפים לנוזל עשבי התיבול את האלגינט והסוכר וטוחנים לעוד 20 שניות עד שהאבקה נטמעת היטב בנוזל. מניחים 30-40 דקות כדי לאפשר לבועות לצאת.
- מערבבים בקערה רחבה סידן כלוריד עם 500 מ"ל מים עד להמסה.
- מוזגים את נוזל עשבי התיבול לספריפיקטור, לוחצים על הכפתור ומטפטפים את התערובת לקערת תמיסת הסידן כלוריד. מניחים למשך דקה.
- אוספים את הקוויאר במסננת, שוטפים תחת זרם מים קרים, מסננים את עודפי המים ומגישים.
FEINTIP
- בהכנה של קוויאר נענע או בזיליקום הנוזל ילך וישחיר מהר, אם תרצו ניתן להוסיף כמה טיפות של צבע מאכל ירוק.
- בהכנה של קוויאר נענע, מומלץ להוסיף עוד 4 גרם סוכר למתכון.
- מומלץ להשתמש בקוויאר כתיבול למנת טרטר דגים או לסלט טאבולה יצירתי וצבעוני.