המרכיבים לתמיסת ערק:
1/2 כוס מים (125 מ"ל)
½ כפית (3 גר') נתרן ציטרט
1/2 כפית (2 גר') נתרן אלגינט
1/2 כוס (125 גר') ערק
המרכיבים לתמיסת סידן כלוריד:
1 כפית (4.5 גרם) סידן כלוריד
2 כוסות (500 מ"ל) מים
אופן ההכנה:
- מערבלים את המים עם הנתרן ציטרט בבלנדר למשך 30 שניות.
- מערבבים את הנתרן אלגינט עם הסוכר. מפחיתים מהירות ומפזרים את אבקת הנתרן אלגינט והסוכר על הנוזל. ממשיכים לערבל, תוך כדי הוספת החומץ הבלסמי, עד שהאבקה נספגת ע"י הנוזל. מניחים 30-40 דקות כדי לאפשר לבועות לצאת.
- מערבבים בקערה רחבה סידן כלוריד עם 500 מ"ל מים עד להמסה.
- מוזגים דרך מסננת את תערובת הבלסמי לספריפיקטור, לוחצים על הכפתור ומטפטפים את התערובת לקערת תמיסת הסידן כלוריד. מניחים למשך דקה.
- אוספים את הפנינים במסננת, שוטפים תחת זרם מים קרים, מסננים את עודפי המים ומגישים.
- מומלץ כתוספת לקינוח תותים עם קצפת או כנגיעות טעם בסלט.