חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

פנקייק טבעוני מושלם

כמות: 10 פנקייקס

החומרים:

החומרים לבלילה:

1 כוס (250 גרם) חלב שקדים (או כל חלב צמחי אחר לטעמכם)

2 כפיות חומץ תפוחים

1 כף זרעי פשתן טחונים (בתרמומיקס כמובן)

1 כוס (240 גרם) קמח לבן

3.5 כפיות אבקת אפייה

1 כפית מלח

2 כפות סוכר

1/2 כוס מים

3 כפות שמן (קנולה לדוגמה)

1/2 כפית תמצית וניל איכותית

ובנוסף:

שמן לטיגון (קנולה לדוגמה)

אבקת סוכר

מייפל או סילאן

פרות העונה חתוכים

אופן ההכנה:

  1. מערבבים יחד בקערה חלב שקדים, חומץ וזרעי פשתן ושומרים בצד.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס קמח, אבקת אפייה, מלח וסוכר ומערבבים 5 שניות/ מהירות 2.
  3. מוסיפים לקערת התרמומיקס את יתר חומרי הבלילה, כולל תערובת חלב השקדים, ומערבבים 30 שניות/ מהירות 4.
  4. דוחפים את הבלילה מדפנות הקערה בעזרת המרית התרמומיקס לכיוון הלהב וחוזרים על הפעולה 30 שניות/ מהירות 4.
  5. מחממים מחבת בציפוי טפלון מעל להבה נמוכה למשך 4 דקות.
  6. משמנים את המחבת.
  7. יוצקים רבע כוס מהבלילה על המחבת ומטגנים את הפנקייק 4 דקות מכל צד מעל להבה נמוכה. חוזרים על הפעולה עד לסיום הבלילה. חשוב לשמור על להבה נמוכה ומחבת משומנת היטב מפני שדרוש טיגון יחסית ארוך.
  8. מעבירים את הפנקייקים לצלחת הגשה, מפדרים מעל באבקת סוכר, מזלפים מייפל ומגישים בתוספת פרות חתוכים.

מתכונים נוספים