החומרים:
החומרים לבלילה:
1 כוס (250 גרם) חלב שקדים (או כל חלב צמחי אחר לטעמכם)
2 כפיות חומץ תפוחים
1 כף זרעי פשתן טחונים (בתרמומיקס כמובן)
1 כוס (240 גרם) קמח לבן
3.5 כפיות אבקת אפייה
1 כפית מלח
2 כפות סוכר
1/2 כוס מים
3 כפות שמן (קנולה לדוגמה)
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
ובנוסף:
שמן לטיגון (קנולה לדוגמה)
אבקת סוכר
מייפל או סילאן
פרות העונה חתוכים
אופן ההכנה:
- מערבבים יחד בקערה חלב שקדים, חומץ וזרעי פשתן ושומרים בצד.
- מכניסים לקערת התרמומיקס קמח, אבקת אפייה, מלח וסוכר ומערבבים 5 שניות/ מהירות 2.
- מוסיפים לקערת התרמומיקס את יתר חומרי הבלילה, כולל תערובת חלב השקדים, ומערבבים 30 שניות/ מהירות 4.
- דוחפים את הבלילה מדפנות הקערה בעזרת המרית התרמומיקס לכיוון הלהב וחוזרים על הפעולה 30 שניות/ מהירות 4.
- מחממים מחבת בציפוי טפלון מעל להבה נמוכה למשך 4 דקות.
- משמנים את המחבת.
- יוצקים רבע כוס מהבלילה על המחבת ומטגנים את הפנקייק 4 דקות מכל צד מעל להבה נמוכה. חוזרים על הפעולה עד לסיום הבלילה. חשוב לשמור על להבה נמוכה ומחבת משומנת היטב מפני שדרוש טיגון יחסית ארוך.
- מעבירים את הפנקייקים לצלחת הגשה, מפדרים מעל באבקת סוכר, מזלפים מייפל ומגישים בתוספת פרות חתוכים.