החומרים לקציצות:
100 גרם תפוח אדמה קלוף וחתוך גס
100 גרם בצל לבן קלוף וחתוך גס
4 שיני שום קלופות
10 גרם עלי פטרוזיליה
1 כפית גדושה מלח
קורט פלפל שחור גרוס
1 כפית כמון טחון
1/2 כפית קינמון טחון
500 גרם בשר בקר טחון (אפשר לטחון קוביות בקר קפואות למחצה בתרמומיקס)
15 גרם פירורי לחם
1 ביצה
החומרים לפסטה:
1,200 גרם מים
1 כפית מלח
300 גרם פסטה יבשה מסוג פטוצ’יני
2 כפות שמן זית
החומרים לרוטב:
320 גרם בצל לבן קלוף וחתוך לרבעים
25 גרם שיני שום קלופות
50 גרם שמן זית
70 גרם רסק עגבניות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 ק”ג עגבניות מרוסקות (אפשר לרסק עגבניות בשלות בתרמומיקס)
20 גרם סוכר
1/2 כפית כמון
1 כפית עלי תימין
11/2 כפיות מלח
קורט פלפל שחור גרוס
10 עלי בזיליקום
אופן הכנת הקציצות:
- מכניסים לקערת התרמומיקס תפוח אדמה ובצל וטוחנים 10 שניות/ מהירות 6.
- מציבים את סלסלת הבישול מעל קערה עמוקה ומעבירים אליה את תערובת הבצל ותפוח האדמה.
- מועכים בעדינות את התערובת בעזרת מרית התרמומיקס על מנת להוציא ממנה כמה שיותר נוזלים ושומרים בצד.
- מכניסים לקערת התרמומיקס שום, פטרוזיליה, מלח, פלפל, כמון וקינמון וטוחנים 5 שניות/ מהירות 6. דוחפים את התערובת מדפנות הקערה לכיוון הלהב בעזרת מרית התרמומיקס.
- מוסיפים לקערה בשר טחון, פירורי לחם, ביצה ואת תערובת הבצל ותפוח האדמה ומערבבים 10 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 5. מעבירים לקערה, מכסים ושומרים במקרר עד לבישול.
אופן הכנת הפסטה:
- יוצקים לקערת התרמומיקס מים והמלח ומרתיחים 10 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 4.
- מוסיפים את הפסטה ומבשלים 6 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה, או לפי הוראות היצרן.
- מסננים את הפסטה המבושלת מבעד לסלסלת הבישול, מערבבים עם 2 כפות שמן זית כדי שהפסטה לא תידבק ושומרים בכלי מכוסה.
אופן הכנת הרוטב והגשת המנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס בצל ושום וטוחנים 5 שניות/מהירות 5. דוחפים את הבצל הטחון מדפנות הקערה לכיוון הלהב בעזרת מרית התרמומיקס.
- מוסיפים שמן זית, רסק עגבניות ופפריקה ומאדים 7 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
- בזמן הבישול מוציאים את תערובת הבשר מהמקרר, מגלגלים לקציצות קטנות בקוטר 3-4 ס”מ ומניחים אותן שתי קומות כלי הורומה.
- מוסיפים לקערת התרמומיקס עגבניות מרוסקות, סוכר, כמון, תימין, מלח ופלפל ומערבבים 30 שניות/ מהירות 7.
- מניחים את כלי הורומה במקומו על מכסה קערת התרמומיקס ומבשלים 16 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 3.
- מסירים בזהירות את כלי הורומה מעל מכסה התרמומיקס ושמורים חם בצד.
- מוסיפים לרוטב שבקערת התרמומיקס את עלי הבזיליקום וטוחנים 10 שניות/ מהירות 6.
- מוסיפים לרוטב את הפסטה המבושלת ומערבבים 20 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 3.
- מעבירים לקערת הגשה, מניחים מעל את הקציצות המאודות ומגישים חם.
FEINTIP
אם מכינים רק את הקציצות מתוך מתכון זה, מחליפים את רוטב העגבניות ב-1/2 ליטר מים ומאדים 13 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 3.
לקציצות אפויות מחממים תנור לטמפרטורה של 250 מעלות, מעבירים מיד תום האידוי את הקציצות לתבנית תנור, מורחים עליהן מעט שמן ומעבירים לתנור לאפייה של 8 דקות. הקציצות יקבלו צבע שחום ויפה