החומרים:
6 בצלצלי שאלוט קלופים
2 שיני שום קלופות
150 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות של חצי ס"מ
2 כפות שמן זית
3 ביצים
1 חלמון ביצה
2 כפיות שמרי בירה
2 כפיות מלח
קורט פלפל שחור גרוס
1 ליטר מים
350 גרם פסטה מסוג פפרדלה
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את בצלצלי השאלוט ואת השום וקוצצים 3 שניות/ מהירות 5.
- מוסיפים את חזה האווז ושמן זית ומאדים 5 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 1.
- מפעילים את התרמומיקס 3 דקות/ 50 מעלות/ מהירות 4 ומוספים לקערה בהדרגה תוך כדי עבודה דרך חור המכסה את הביצים, החלמון, שמרי הבירה, 1 כפית מלח והפלפל השחור. בסיום בישול הרוטב מעבירים אותו לכלי סגור ושומרים במקום חמים.
- שוטפים את קערת התרמומיקס ומניחים אותה במקומה. יוצקים לקערת התרמומיקס את המים עם כפית מלח ומרתיחים 12 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 1.
- מוסיפים לקערה את הפסטה ומבשלים במשך זמן על פי הוראות היצרן/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
- מסננים את הפסטה, מערבבים אותה עם הרוטב החמים ומגישים מיד.
FEINTIP
המתכון האיטלקי המקורי מתאים למי שאינם שומרים כשרות. המירו את שמן הזית בחמאה ואת שמרי הבירה בגבינת פרמזן.