החומרים:
200 גרם (1 כוס) סוכר
50 גרם מים
3 גרם (1 כפית) קינמון
8 חלמונים
35 גרם (¼ כוס) אייריש קרים
1 ליטר שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
- מרפדים תבנית פיירקס מלבנית בגודל 25X15 ס”מ בניילון נצמד.
- מכניסים לקערת התרמומיקס סוכר, מים וקינמון ומבשלים 4 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 1. מעבירים את הסירופ לקערה ומניחים בצד עד לשימוש.
- מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס, מכניסים את החלמונים ומקציפים 4 דקות/ מהירות 3. לאחר 2 דקות הקצפה, תוך כדי עבודת התרמומיקס, מזלפים באטיות לקערת התרמומיקס את הסירופ הסוכר.
- מוסיפים אייריש-קרים ומערבבים 10 שניות/ מהירות 3. מעבירים את הבלילה לקערה ומניחים בצד עד לשימוש.
- שוטפים ומייבשים היטב את קערת התרמומיקס ואת המטרפה.
- מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס, מכניסים לקערה את השמנת המתוקה ומקציפים דקה וחצי/ מהירות 3. כעבור דקה מגבירים את מהירות ההקצפה למהירות 4 לקבלת קצפת רכה.
- מוסיפים את בלילת החלמונים ומערבבים 1 דקה/ מהירות 2.5
- יוצקים את הבלילה לתבנית ומכסים את התבנית בניילון נצמד. מכניסים את התבנית למקפיא למשך 4 שעות לפחות. כחמש דקות לפני ההגשה מעבירים את התבנית למקרר. פורסים ומגישים קר.
FEINTIP
להגשה אלגנטית, הגישו את הפרפה בכוסות אישיות ובעת ההגשה קשטו במעט סילאן ופירורי חלבה.