החומרים:
140 גרם (2 יחידות) בצל קלוף
20 גרם (4 שיניים) שום קלוף
30 גרם (2 כפות) שמן זית
300 גרם (2 כוסות) פתיתים
מלח ופלפל לפי הטעם
1 ליטר מים
אופן ההכנה:
- חותכים את הבצל לרבעים, מעבירים לקערת התרמומיקס יחד עם שיני השום וקוצצים 10 שניות/ מהירות 4.
- מוסיפים לקערה את השמן ומבשלים 3 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 1, מוסיפים את הפתיתים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים 1 דקה/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1.
- מעבירים לסלסלת הבישול של התרמומיקס את הפתיתים ומניחים בצד.
- מניחים את קערת התרמומיקס במקומה, יוצקים את המים לקערה ומרתיחים 4 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2. מנחים את סלסלת הבישול במקומה בתוך קערת התרמומיקס וממשיכים לבשל 10 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 3.
- בסיום הבישול מוציאים את סלסלת הבישול עם הפתיתים, נפטרים מהמים שנשארו בקערת התרמומיקס, מעבירים את הפתיתים לקערת הגשה ומגישים חם.
FEINTIP
אתם מוזמנים לגוון ולהוסיף לפתיתים את התבלינים האהובים עליכם; פפריקה מתוקה או חריפה, מעט כמון או גרגירי כוסברה טחונים. בסיום הבישול הוסיפו חופן עשבי תבלין טריים קצוצים או קוביות של ירקות צלויים.