החומרים:
1 נתח (2 ק"ג) צלי בקר שלם, מס’ 5
3 כפיות (20 גרם) מלח
1 כפית (3 גרם) פלפל שחור
1 (35 גרם) שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך למטבעות בעובי 1 ס"מ
1 (100 גרם) שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
2 גבעולי (80 גרם) סלרי, חתוכים לקטעים
1 (130 גרם) גזר, קלוף וחתוך למטבעות בעובי 1 ס"מ
1 (150 גרם) בצל לבן, קלוף וחתוך לקוביות של 3 ס"מ
1 מארז (240 גרם) פטריות שמפיניון קטנות שלמות, או חתוכות לרבעים
5 עלי דפנה
6 גרגירים פלפל אנגלי
5 מסמרי ציפורן
1 גבעול רוזמרין
2 גבעולי תימין
אופן ההכנה:
- מכניסים ומצמידים את CIRCU למיכל עם מים.
- מכוונים ל-75°c, מכוונים את זמן העבודה ל-18 שעות.
- מתבלים באחידות את נתח הצלי במלח ופלפל שחור גרוס.
- אורזים בוואקום את הנתח המתובל יחד עם יתר המרכיבים בשקית ייעודית ומעבירים לבישול במים (75°c) למשך 18 שעות.
- מוציאים מהמיכל את השקית ובה נתח הצלי, מקררים היטב במי קרח ומעבירים למקרר עד לשימוש.
צולים ומגישים:
- מחממים תנור ל-180°c.
- מוציאים את נתח הצלי מהשקית, שומרים בצד את נוזלי הבישול ותוכן השקית.
- פורסים לפרוסות בעובי חצי ס”מ.
- מסדרים את פרוסות הצלי בשכבה אחידה בתבנית צלייה, יוצקים מעל פרוסות הצלי את נוזלי הבישול ותוכן השקית, מכסים ברדיד אלומיניום ומעבירים לצלייה בתנור (180°c) למשך 30 דקות.
- מוצאים את התבנית מהתנור, מסירים את רדיד האלומיניום, טועמים את הרוטב, מתקנים תיבול במידת הצורך, ומגישים חם.
FEINTIP
הסירו את רדיד האלומיניום ב-10 הדקות האחרונות של הצלייה לקבלת מראה צלוי ושחום.
לטעמי צלייה עזים צרבו את נתח הצלי לפני הבישול בוואקום וצננו היטב את הנתח לפני אריזתו בשקית הוואקום.