החומרים:
8 יחידות (כ-160 גרם) חלמוני ביצה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
1/2 כפית מחוקה (3 גרם) מלח
2.5 כוסות (600 גרם) שמנת מתוקה
1 כף מחית וניל איכותית
בנוסף:
סוכר חום בהיר לזיגוג קרמל
אופן ההכנה:
- מכניסים ומצמידים את CIRCU למיכל עם מים.
- מכוונים ל-C80°, מכוונים את זמן העבודה ל-1.5 שעות.
- טורפים חלמונים, סוכר ומלח בעזרת מטרפה עד לקבלת בלילה אוורירית.
- מוסיפים שמנת ווניל אל הבלילה ומערבבים היטב.
- מסננים את הבלילה מבעד למסננת דקה ושומרים במקרר במשך 30 דקות.
- מקפים בכף את הבועות שהצטברו על פני הבלילה ויוצקים ממנה אותה באופן שווה בין הצנצנות. מוזגים באיטיות על מנת למנוע היווצרות של בועות על פני הבלילה.
- סוגרים היטב את הצנצנות ומעבירים לבישול במים (C80°) למשך 1.5 שעות.
- מוציאים בזהירות מהמיכל את הצנצנות עם קרם הברולה, מניחים בצד ל-20 דקות ולאחר מכן מצננים היטב במי קרח. שומרים בקירור עד לשימוש.
- לפני ההגשה פותחים את הצנצנות, מפזרים מעל פני הקרם סוכר חום בהיר וצורבים בעזרת מבער ידני עד לקבלת שכבת קרמל בהיר.
FEINTIP
גוונו את טעמי הקרם באמצעות הוספת טעמים שונים במקום וניל לשמנת המתוקה. חממו את השמנת עם התבלינים או נותני הארומה השונים, סננו וצננו היטב לפני הוספתה לחלמונים.
קפה, קקאו, קינמון, כוכבי אניס או תבלינים אחרים יתאימו לתיבול השמנת.
הגישו את הקרם בתוספת פירות טריים.