החומרים:
2 חבילות (200 גרם) חמאה ללא תוספת מלח, מומסת, בטמפרטורת חדר
1 כוס (175 גרם) סוכר לבן
קליפה גוררת מ-4 לימונים
מיץ טרי סחוט מ-4 לימונים
6 יחידות (120 גרם) חלמונים
1 קורט מלח
אופן ההכנה:
- מכניסים ומצמידים את CIRCU למיכל עם מים.
- מכוונים ל-C75°, מכוונים את זמן העבודה ל-1.5 שעות.
- מערבבים היטב את כל החומרים לבלילה חלקה ומחלקים באופן שווה בין הצנצנות.
- סוגרים היטב את הצנצנות ומעבירים לבישול במים (C75°) למשך 1.5 שעות.
- מוציאים בזהירות מהמיכל את הצנצנות, מעבירים בזהירות את תוכן הצנצנות למעבד מזון וטוחנים 1 דקה עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. חוזרים על פעולת הטחינה במידת הצורך.
- מסננים את הקרם מבעד למסננת צפופה, יוצקים חזרה אל הצנצנות ומצננים לחלוטים לפני שסוגרים על מנת למנוע הצטברות אדים. שומרים בקירור עד להגשה.
FEINTIP
השתמשו בקרם לימון להכנת קינוחים שונים, כגון מילוי לפבלובה ולעוגיות מקרון, מילוי לטארט לימון או טרייפל.
הקרם ישנה את צבעו ויתבהר במהלך הטחינה. כשצבעו יפסיק להשתנות הוא אחיד וחלק ומוכן למזיגה החוזרת.