חומרים:
10 גרגירי פלפל שחור
1/4 כפית גרגירי חרדל צהוב
1 עלה דפנה
1 מסמר ציפורן
2 גרגירי פלפל אנגלי
800 גרם עגבניות בשלות חתוכות לרבעים (או שימורי עגבניות תמר)
130 גרם בצל סגול קלוף וחתוך לרבעים
2 שיני שום קלופות
180 גרם פלפל אדום חתוך לרצועות
250 גרם מים
100 גרם חומץ בן יין אדום
קורט אגוז מוסקט
1 כפית פפריקה מתוקה (או פפריקה חריפה)
½ 1 כפיות מלח
1 כפית אבקת קארי צהוב
6 כפות סוכר (או לפי הטעם)
3 טיפות רוטב טבסקו
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס פלפל השחור, חרדל, עלה דפנה, ציפורן ופלפל אנגלי וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10. שומרים את התבלינים הטחונים בצד.
- מכניסים לקערת התרמומיקס עגבניות, בצל, שום ופלפל אדום וקוצצים 5 שניות/ מהירות 7. יוצקים לקערת התרמומיקס את המים ומבשלים 40 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
- מוסיפים לקערת התרמומיקס את יתר החומרים והתבלינים הטחונים ומבשלים עוד 20 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2 ללא פקק המידה השקוף. מניחים את סלסלת הבישול מעל למכסה התרמומיקס כדי למנוע מהרוטב מלהשפריץ.
- מסירים את הסלסלה, מכסים את המכסה בפקק המידה השקוף וטוחנים את הקטשופ 1 דקה/ מהירות 10.
- מעבירים את הקטשופ לכלי אכסון, מצננים היטב במקרר לפני ההגשה.