החומרים לקציצות:
100 גרם + 300 גרם אורז לבן
90 גרם חלבון
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות גדולות
15 גרם עלי כוסברה (כ-15 גבעולים)
15 גרם עלי פטרוזיליה (כ-15 גבעולים)
קליפה מגוררת מתפוז אחד
½ כפית זרעי כוסברה
½ חצי כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס
100 גרם גרגירי תירס (אפשר קפוא)
15 גרם פירורי לחם
900 גרם מים
100 גרם זוקיני חתוך לקוביות של 2 ס"מ
100 גרם גזר קלוף וחתוך לקוביות של 2 ס"מ
½ כפית מלח נוספת
החומרים לרוטב:
100 גרם דבש
60 גרם יין לבן יבש
90 גרם סויה
50 גרם סוכר
קורט מלח
½ כפית ג’ינג’ר מגורר
20 גרם קורנפלור
אופן ההכנה:
מכינים את הקציצות:
- מכניסים לקערת התרמומיקס 100 גרם אורז וטוחנים 15 שניות/ מהירות 10. מעבירים לקערה ושומרים בצד עד לשימוש.
- שוטפים ומייבשים היטב את קערת התרמומיקס. מניחים את המטרפה במקומה בקערה.
- מכניסים לקערה את החלבון ומקציפים 1 דקה/ מהירות 4. מעבירים את החלבון המוקצף לקערה בצד ושומרים עד לשימוש. מוציאים את המטרפה מהקערה.
- מכניסים לקערה את חזה העוף, עשבי התיבול, קליפת התפוז והתבלינים וטוחנים 10 שניות/ מהירות 5.
- מוסיפים את התירס, פירורי הלחם, החלבון המוקצף ומערבבים 90 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה. נעזרים במרית התרמומיקס לערבוב אופטימלי.
- מכדררים מהמסה קציצות בקוטר 5 ס”מ. מגלגלים אותן באורז הטחון ומניחים את הקציצות בשני מגשי כלי הוורומה.
מכינים את האורז והרוטב:
- שוטפים היטב את קערת התרמומיקס ויוצקים לתוכה את המים.
- מכניסים לסלסילת הבישול את 200 גרם האורז הנותרים, הזוקיני, הגזר וקורט המלח. מניחים את סלסילת הבישול במקומה בקערת התרמומיקס. מניחים את כלי הוורומה, עם הקציצות, במקומו על מכסה קערת התרמומיקס ומבשלים 19 דקות/ טמפרטורת ורומה / מהירות 4. מסירים את כלי הוורומה ומוציאים את סלסילת הבישול בעזרת מרית התרמומיקס.
- מוסיפים למים שנותרו בקערת התרמומיקס את כל חומרי הרוטב ומבשלים 4 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 4. מעבירים את הקציצות והאורז לקערות הגשה, יוצקים מעל את הרוטב החם ומגישים חם.
FEINTIP
שקלו מראש את חומרי הרוטב כדי שהכנתו תהיה מהירה והאורז והירקות לא יתקררו בזמן הזה.