חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

קראמבל תפוחים עם קרם אנגלז

כמות: תבנית פיירקס בגודל 24 ס"מ על 18 ס"מ

החומרים:

החומרים לקראמבל:

20 גרם + 100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

80 גרם סוכר

150 גרם קמח לבן

1 קורט מלח

חומרים למלית תפוחים:

600 גרם תפוחים אדומים קלופים, נקיים מגרעינים וחתוכים לרבעים

1 כף מיץ לימון טרי

40 גרם סוכר חום דמררה

1 כפית קינמון (לבחירה)

החומרים לקרם אנגלז:

80 גרם סוכר

1/4 מקל וניל (או כפית מחית וניל איכותית)

6 חלמונים

500 גרם חלב

250 גרם שמנת מתוקה

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות. משמנים ב-20 גרם חמאה תבנית פיירקס בגודל 20 ס”מ על 10 ס”מ ושמורים בצד.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס את יתר חומרי הקראמבל, מערבבים 10 שניות/ מהירות 6 עד לקבלת תערובת קראמבל פירורית ושומרים בצד. שוטפים את הקערה.
  3. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל חומרי המלית וקוצצים 2 שניות/ מהירות 4 ומבשלים 5 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
  4. מעבירים את מלית התפוחים לתבנית המשומנת, מפזרים מעל את פירורי הקראמבל ואופים במשך 25 דקות עד שפני הקראמבל זהובים..
  5. בזמן אפיית הקראמבל מכינים את הקרם האנגלז. מניחים את פרפר ההקצפה במקומו על הלהב, מכניסים את כל החומרי האנגלז לקערה ומבשלים 9 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 4.
  6. יוצקים את הרוטב החם על המאפה החם ומגישים.

מתכונים נוספים