החומרים לקרוסטיני:
1 באגט
5 כפות שמן זית
החומרים לממרח ארטישוק ופרמזן:
50 גרם גבינת פרמז’ן
300 גרם ארטישוק ‘לה רומנה’ עם שמן השימור
עלים מ-4 ענפי תימין
50 גרם מיץ מלימון
2 שיני שום
מלח לפי הטעם
החומרים להרכבת המנה:
שבבי גבינת פרמזן מגולחים בעזרת קלפן
30 עגבניות שרי אדומות
עלי בזיליקום לקישוט
אופן הכנת הקרוסטיני:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות. מרפדים מגש בנייר אפיה
- פורסים את הבאגט לפרוסות בעובי 1 ס”מ, מניחים על מגש האפייה, מברישים את פרוסות הבאגט בשמן זית. מכניסים את המגש לתנור ואופים 8 דקות.
- מוציאים את המגש מהתנור ומצננים.
אופן הכנת ממרח ארטישוק ופרמזן:
- מכניסים לקערת התרמומיקס גבינת פרמזן וטוחנים 10 שניות/ מהירות 9, מוסיפים את יתר החומרים וטוחנים 10 שניות/ מהירות 9, מורידים מדפנות הקערה את תערובת הממרח בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב, טוחנים 10 שניות/ מהירות 9, חוזרים על הפעולה עד שמגיעים למרקם הרצוי.
אופן הרכבת המנה:
- מורחים כל פרוסה קרוסטיני בכף מממרח הארטישוק ומניחים מעל מעט שבבי פרמזן.
- חותכים את עגבניות השרי לחצי וסוחטים חצי עגבנייה על פרוסת קרוסטיני כך שזרעי העגבנייה יעטרו את הקרוסטיני.
- מעטרים בעלה בזיליקום ומגישים.
FEINTIP
בשורות טובות לכל השונאים והמתעצלים לקלף ארטישוק.
ניתן למצוא היום על המדפים שלל מוצרי ארטישוק מגוונים; מארטישוק בפלפלים, ארטישוק בעגבניות מיובשות, ארטישוק בשמן זית ופטרוזיליה, ארטישוק במרווה ועוד הרבה סוגים.