החומרים:
מרכיבים לקרמל תמרים:
350 גרם תמרים מגולענים
500 גרם מים רותחים
30 גרם שמן קוקוס
1 קורט פתיתי מלח ים, ועוד לפיזור
1 כפית תמצית וניל טבעית או גרעינים מגוררים מחצי תרמיל וניל
מרכיבים לגנאש:
100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
80 גרם שמנת מתוקה
אופן הכנת קרמל תמרים:
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ושומרים בצד.
- מניחים קערה עמוקה חסינת חום על מכסה קערת התרמומיקס ושוקלים בה תמרים. מוסיפים מים רותחים ומשרים למשך עשר דקות. מסננים ונפטרים ממי ההשריה.
- שמים תמרים מסוננים, שמן קוקוס, קורט פתיתי מלח ותמצית וניל בקערת התרמומיקס ומערבבים 5 שניות/מהירות 5. מעבירים לקערה ומקפיאים למשך 30 דקות.
- צרים מהתערובת בידיים רטובת כדור ( 2-3 Øס”מ בערך) ומניחים בתבנית. מגלגלים באותו האופן את יתר התערבות ושומרים במקרר.
אופן הכנת הגנאש:
- שמים שוקולד מריר בקערת התרמומיקס ומגררים 10 שניות/מהירות 7. דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב.
- מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים 4 דקות/50 מעלות/מהירות 3. מעבירים לכלי חסין חום ושומרים בצד.
- טובלים את כדורי התמרים בגנאש. מניחים את הכדורים המצופים בחזרה בתבנית, זורים מעליהם מעט פתיתי מלח ומצננים במקרר שעה לפחות. מעבירים למכל אטום ושומרים במקרר עד להגשה.