חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

קרקרים עם גבינות

כמות: 60 קרקרים

החומרים:

200 גרם גבינת גרוייר חתוכה לקוביות (או גבינה קשה אחרת כדוגמת צ’דר, גאודה או אדם)

200 גרם קמח

120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה

1/2 כפית מלח

זרעי כמון לעיטור

זרעי שומשום לעיטור

אופן ההכנה:

  1. מעבירים לקערת התרמומיקס קוביות גבינה וקוצצים 10 שניות/ מהירות 7.
  2. מוסיפים קמח, קוביות חמאה, ביצה ומלח ומערבבים 30 שניות/ מהירות 4.
  3. פורסים ניילון נצמד על משטח עבודה, מעבירים את הבצק אל הניילון הנצמד, עוטפים ומעצבים לנקניק בקוטר של 4 ס”מ באורך של כ-40 ס”מ. מעבירים למקרר למשך שעתיים.
  4. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות. מרפדים מגש אפייה בנייר אפייה.
  5. מוציאים את נקניק הבצק מהמקרר, פורסים מהבצק מטבעות בעובי של 3 מ”מ, מניחים אותן על מגש האפייה במרחק של חצי ס”מ ביניהן ומפזרים מעליהן זרעי כמון או זרעי שומשום.
  6. מעבירים לאפייה בתנור למשך 10-15 דקות או עד שהקרקרים מזהיבים, מוציאים מהתנור, מצננים ושומרים בכלי אטום עד להגשה. מומלץ להגיש לצד בירה או יין קר.

FEINTIP

אפשר להכין מראש ולשמור את הבצק במקפיא עד לאפייה. פזרו מעל מלח ים, גבינה מגוררת או כל תוספת לטעמכם. עצבו את הבצק למקלות ופזרו מעל גבינת פרמזן על מנת לקבל מקלות פרמזן פריכים.

סורבה ברנדי

מתכונים נוספים