החומרים:
80 גרם פלפל צ’ילי אדום טרי חתוך לקטעים של 2 ס"מ
40 גרם שיני שום קלופות
400 גרם סוכר
200 גרם חומץ בן-יין לבן או חומץ תפוחים
15 גרם מלח
650 גרם מים
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס צ’ילי ושום וקוצצים 4 שניות/ מהירות 6.
- מוסיפים את יתר החומרים, מניחים מעליהם את סלסילת הבישול במקומה בקערת התרמומיקס למנוע השפרצות ומבשלים 45 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2.
- מעבירים לכלי אטום או לבקבוק לחיץ, מצננים ושומרים במקרר עד לשימוש. הרוטב ישמר במקרר עד חודש ימים.
FEINTIP
- ניתן לשנות את כמות הסוכר במתכון לפי הטעם או לשלב עם ממתיק אחר.
- הרוטב מתאים לתיבול דגים או עוף, ישתלב נהדר במנות אסייתיות ויהפוך כל מיונז משעמם לחגיגה פיקנטית.