החומרים:
80 גרם פלפל צ’ילי אדום טרי חתוך לקטעים של 2 ס"מ
40 גרם שיני שום קלופות
400 גרם סוכר
200 גרם חומץ בן-יין לבן או חומץ תפוחים
15 גרם מלח
650 גרם מים
אופן ההכנה:
החומרים:
800 גרם חלב
250 גרם סוכר
גרגירים ממקל ווניל + מקל ווניל חצוי לאורכו
30 גרם סירופ מייפל
1/5 כפית סודה לשתייה
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את החלב, הסוכר, גרגירי הווניל ומקל הווניל ומבשלים 10 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 4 כשפקקהמידה השקוף מונח במקומו מעל מכסה התרמומיקס למניעת גלישת החלב.
- מוציאים את מקל הווניל, מוסיפים את הסירופ המייפל ומבשלים 20 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 4 ללא פקק המידה השקוף. במקומו מניחים מעל מכסה התרמומיקס את סלסילת הבישול על מנת למנוע את גלישת החלב.
- מוסיפים את הסודה לשתייה לקערת התרמומיקס ומניחים לנוח 2 דקות. ממשיכים לבשל 15 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 4 כשסלסילת הבישול מונחת על מכסה למנוע גלישת החלב. חשוב להפעיל את התרמומיקס במהירות 4 בתנועה חלקה כדי למנוע גלישה של החלב הנובעות מהסודה לשתייה.
- בסיום הבישול מערבבים את ריבת החלב 30 שניות/ מהירות 7. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר.