חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

ריבת חלב

כמות: 1/2 ליטר ממרח

החומרים:

80 גרם פלפל צ’ילי אדום טרי חתוך לקטעים של 2 ס"מ

40 גרם שיני שום קלופות

400 גרם סוכר

200 גרם חומץ בן-יין לבן או חומץ תפוחים

15 גרם מלח

650 גרם מים

אופן ההכנה:

החומרים:

800 גרם חלב

250 גרם סוכר

גרגירים ממקל ווניל + מקל ווניל חצוי לאורכו

30 גרם סירופ מייפל

1/5 כפית סודה לשתייה

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את החלב, הסוכר, גרגירי הווניל ומקל הווניל ומבשלים 10 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 4 כשפקקהמידה השקוף מונח במקומו מעל מכסה התרמומיקס למניעת גלישת החלב.
  2. מוציאים את מקל הווניל, מוסיפים את הסירופ המייפל ומבשלים 20 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 4 ללא פקק המידה השקוף. במקומו מניחים מעל מכסה התרמומיקס את סלסילת הבישול על מנת למנוע את גלישת החלב.
  3. מוסיפים את הסודה לשתייה לקערת התרמומיקס ומניחים לנוח 2 דקות. ממשיכים לבשל 15 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 4 כשסלסילת הבישול מונחת על מכסה למנוע גלישת החלב. חשוב להפעיל את התרמומיקס במהירות 4 בתנועה חלקה כדי למנוע גלישה של החלב הנובעות מהסודה לשתייה.
  4. בסיום הבישול מערבבים את ריבת החלב 30 שניות/ מהירות 7. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר.

מתכונים נוספים