החומרים:
החומרים לפסטו:
20 גרם ( ¼ כוס ) אגוזי מלך
20 גרם ( ¼ כוס ) צנוברים
2 שיני שום קלופות
עלים שטופים מצרור אחד של בזיליקום
½ כוס עלי כוסברה
1 כף עלי תימין טריים
2 כפות שמרי בירה
1 כפית מלח
¼ כוס מים
¼ כוס שמן זית
1 כף מיץ לימון טרי
חומרים לריזוטו
70 גרם (½ יחידה) בצל קלוף וחתוך לרבעים
1 שן שום קלופה
25 גרם (4 כפות) שמן זית
250 גרם ריזוטו איטלקי (אורז ארבוריו)
50 גרם (¼ כוס) יין לבן
550 גרם ( ¼ 2 כוסות ) ציר ירקות) או מים)
½ כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס
3 זוקיני חתוכים לקוביות קטנות של 1 ס"מ
אופן הכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס אגוזים, צנוברים, שום, בזיליקום, כוסברה ותימין וקוצצים 5 שניות/ מהירות 7.מוסיפים את כל שאר חומרי הפסטו ומערבבים 20 שניות/ מהירות 6. טועמים, מתקנים תיבול במקרה הצורך ושומרים בצד. שוטפים את קערת התרמומיקס.
- מכניסים לקערת התרמומיקס בצל ושום וקוצצים 4 שניות/ מהירות 5, מוסיפים שמן זית ומאדים 3 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 1. מוסיפים אורז ויין ומאדים 2 דקות / 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2. מוסיפים לקערת התרמומיקס ציר ירקות, מלח ופלפל.
- מעבירים קוביות זוקיני לסלסלת הבישול ומניחים אותה במקומה בתוך קערת התרמומיקס, סוגרים את המכסה ומבשלים 15 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2.
- מוציאים את סלסלת הבישול עם קוביות הזוקיני המבושלות, מוסיפים לקערת התרמומיקס את הפסטו ומערבבים 1 דקה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2.
- יוצקים מהריזוטו לקערות אישיות, מניחים מעל קוביות זוקיני מאודות ומגישים חם.