חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

שטרודל טירוליין

כמות: עוגה אחת באורך של כ- 30 ס"מ

החומרים למלית:

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות גדולות

1 קילו (6-7 תפוחים) תפוחים גרנד סמית’ חתוכים לקוביות 1/1 ס"מ (לא חובה לקלוף)

100 גרם (½ כוס) סוכר חום דמררה

5 גרם (1כפית) קינמון

החומרים לבצק:

280 גרם (2 כוסות) קמח

10 גרם (1 כף) שמן

קורט מלח

170 גרם (⅔ כוס) מים

אופן ההכנה:

מכינים את המלית:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את החמאה וממיסים 2 דקות/ 70 מעלות/ מהירות 3.
  2. מוסיפים את התפוחים, הסוכר והקינמון ומבשלים 10 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2. מעבירים את המלית לקערה נפרדת, מצננים ומעבירים למקרר.
  3. שוטפים ומייבשים את קערת התרמומיקס.

מכינים את  השטרודל:

  1. מכניסים לקערה את כל חומרי הבצק ולשים 6 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
  2. מוציאים מקערת התרמומיקס את הבצק ועוטפים אותו בניילון נצמד. מקררים במקרר למשך כחצי שעה לפחות לפני תחילת העבודה.
  3. מחממים תנור אפייה לטמפרטורה של 190 מעלות.
  4. מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה.
  5. מוציאים את המלית מהמקרר. מעבירים למסננת ומסננים את כל הנוזלים.
  6. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לצורה מלבנית באורך של 30 ס”מ ובעובי של  כ- 3 מ”מ.
  7. מניחים את מלית התפוחים לאורך הבצק בשליש מרוחבו.
  8. מגלגלים לגליל וסוגרים היטב בצביטות שהגליל לא יפתח. מניחים את הבצק על התבנית כשהחלק הסגור כלפי מטה .
  9. מכניסים את השטרודל לתנור האפייה ואופים כ-25 דקות עד שהשטרודל זהוב ופריך.
  10. מוציאים את השטרודל מהתנור ופורסים. מגישים חם עם כדור גלידת וניל ( ראה מתכון פרק קינוחים ומנות אחרונות).

FEINTIP

הוסיפו אגוזי מלך ואו צימוקים למלית השטרודל וקבלו שטרודל לתפארת.

מתכונים נוספים