החומרים למלית:
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות גדולות
1 קילו (6-7 תפוחים) תפוחים גרנד סמית’ חתוכים לקוביות 1/1 ס"מ (לא חובה לקלוף)
100 גרם (½ כוס) סוכר חום דמררה
5 גרם (1כפית) קינמון
החומרים לבצק:
280 גרם (2 כוסות) קמח
10 גרם (1 כף) שמן
קורט מלח
170 גרם (⅔ כוס) מים
אופן ההכנה:
מכינים את המלית:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את החמאה וממיסים 2 דקות/ 70 מעלות/ מהירות 3.
- מוסיפים את התפוחים, הסוכר והקינמון ומבשלים 10 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2. מעבירים את המלית לקערה נפרדת, מצננים ומעבירים למקרר.
- שוטפים ומייבשים את קערת התרמומיקס.
מכינים את השטרודל:
- מכניסים לקערה את כל חומרי הבצק ולשים 6 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
- מוציאים מקערת התרמומיקס את הבצק ועוטפים אותו בניילון נצמד. מקררים במקרר למשך כחצי שעה לפחות לפני תחילת העבודה.
- מחממים תנור אפייה לטמפרטורה של 190 מעלות.
- מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה.
- מוציאים את המלית מהמקרר. מעבירים למסננת ומסננים את כל הנוזלים.
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לצורה מלבנית באורך של 30 ס”מ ובעובי של כ- 3 מ”מ.
- מניחים את מלית התפוחים לאורך הבצק בשליש מרוחבו.
- מגלגלים לגליל וסוגרים היטב בצביטות שהגליל לא יפתח. מניחים את הבצק על התבנית כשהחלק הסגור כלפי מטה .
- מכניסים את השטרודל לתנור האפייה ואופים כ-25 דקות עד שהשטרודל זהוב ופריך.
- מוציאים את השטרודל מהתנור ופורסים. מגישים חם עם כדור גלידת וניל ( ראה מתכון פרק קינוחים ומנות אחרונות).
FEINTIP
הוסיפו אגוזי מלך ואו צימוקים למלית השטרודל וקבלו שטרודל לתפארת.