החומרים:
כיסונים
300 גרם קמח לבן, ועוד לקימוח
150 גרם חלב
50 גרם שמן
¼ כפית מלח
3 גבעולי פטרוזיליה טרייה, העלים בלבד או 3 גבעולי נענע טרייה, העלים בלבד
50 גרם בצלים קלופים, חתוכים לרבעים
100 גרם בשר בקר, טחון דק
1 קורט תערובת תבלינים מזרח תיכונית (ראו פרק מתכוני בסיס)
1 קורט קינמון טחון
1 קורט אגוז מוסקט טחון
1 קורט פלפל לבן טחון
20 גרם צנוברים קלויים (לבחירה)
מרק
20 גרם שמן זית
20 גבעולי כוסברה טרייה, העלים בלבד או 20 גבעולי נענע טרייה, העלים בלבד
3 שיני שום קלופות
1500 גרם יוגורט
2 כפות קורנפלור (35 גרם)
1 קורט מלח, או לפי הטעם
אופן ההכנה:
אופן הכנת הכיסונים:
- שמים קמח, חלב, שמן וקורט מלח בקערת הערבוב ולשים 2 דקות ו30 שניות/מצב לישה . מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ושומרים בצד למשך 30 דקות.
- שמים פטרוזיליה ובצל בקערת הערבוב וקוצצים 5 שניות/מהירות 8
- דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב, מוסיפים בשר טחון, תערובת תבלינים מזרח תיכונית, קינמון, אגוז מוסקט, פלפל, קורט מלח וצנוברים ומערבבים 10 שניות/מהירות 2. מעבירים את המילוי לקערה ושומרים במקרר. מנקים ומייבשים את קערת הערבוב.
- מחממים תנור ל-180°C. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ושומרים בצד.
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מרדדים בעזרת מערוך, על משטח עבודה מקומח, כל אחד מחלקי הבצק לדף (בעובי 1 מ”מ).
- קורצים מהבצק בעזרת קורץ עוגיות עיגולים (Ø 5-6 ס”מ) ומניחים 1/4 כפית מהמילוי במרכז כל עיגול. מקפלים צד אחד של עיגול הבצק מעל למילוי לצורת סהרון, כורכים את קצות הסהרון סביב האצבע ומהדקים ליצירת כיסון בצורת טורטליני. מעבירים לתבנית האפייה.
- אופים בתנור שחומם מראש 20-25 דקות או עד שהכיסונים שחומים ופריכים. מעבירים לצלחת ושומרים בצד.
אופן הכנת המרק:
- שמים שמן, כוסברה ושום בקערת הערבוב וקוצצים 5 שניות/מהירות 8, ואז מבשלים 3 דקות/120°C/מהירות 1 מעבירים לקערה ושומרים בצד. מנקים ומייבשים את קערת הערבוב.
- שמים יוגורט, קורנפלור ומלח בקערת הערבוב ומערבבים 15 שניות/מהירות 5
- מציבים את פרפר ההקצפה במקומו על סכין הערבוב, ומבשלים 25 דקות/80°C/מהירות 1 מוציאים את פרפר ההקצפה.
- מעבירים את המרק לקדרה, מוסיפים את הכיסונים ויוצקים מעל את שמן הזית עם השום והכוסברה. מגישים מיד.