חומרים לשלגוני תות:
300 גרם יוגורט 4.5% שומן או יוגורט ייווני 7% שומן
250 גרם תותים טריים שטופים ללא העלים
60 גרם סוכר
החומרים לשלגוני מלון:
300 גרם יוגורט 4.5% שומן או יוגורט ייווני 7% שומן
250 גרם מלון קלוף
50 גרם סוכר
החומרים לשלגוני יוגורט:
500 גרם יוגורט 4.5% שומן או יוגורט ייווני 7% שומן
80 גרם סוכר
כלים ואביזרים:
תבניות שלגונים/ כוסות חד-פעמיות קטנות,
מקלות ארטיק/כפיות עץ
אופן הכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הסוכר וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10.
- מוסיפים את הפרי וטוחנים 1 דקה/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 8. מצננים.( לשלגון בטעם יוגורט מדלגים על שלב זה).
- מוסיפים יוגורט ומערבבים 20 שניות/ מהירות 3.
- יוצקים את הבלילה לכלים לשלגונים או לכוסות חד-פעמיות קטנות ומניחים באלכסון מקל ארטיק/כפית עץ. מעבירים למקפיא.
FEINTIP
כדי שמקלות הגלידה ישארו ישרים יש לניילן עם נילון נצמד את הכוסות, לעשות חור בנילון ולהכניס את מקל הגלידה דרך החור.
למרקם אופטימלי יש להעביר את השלגונים למקרר כ-15 דקות לפני האכילה.